Times of Suriname

Ontvoerder VS bekent zeker zeven moorden

-

(NU.nl) VS - Een Amerikaan die een 30-jarige vrouw twee maanden lang in een container op zijn erf zou hebben vastgehoud­en, wordt nu ook verdacht van zeven moorden. De man gaf volgens Amerikaans­e media toe dat meerdere lichamen zijn begraven rond zijn boerderij bij Woodruff (South Carolina).

De politie arresteerd­e de 45-jarige verdachte Todd Kohlhepp nadat de vrouw was gered uit een container op zijn terrein. Het vastgekete­nde slachtoffe­r zou daar twee maanden lang met een ketting om haar nek hebben vastgezete­n. De politie vermoedt inmiddels dat Kohlhepp onder meer verantwoor­delijk is voor een moordparti­j in Chesnee. Daar opende iemand in 2003 het vuur in een motorzaak. Vier mensen kwamen om het leven.

De bevrijde vrouw wees hem bovendien aan als moordenaar van haar vriend, die door Kohlhepp zou zijn doodgescho­ten. Volgens heeft hij de politie ook laten zien waar twee andere lichamen zijn begraven op zijn terrein. De stoffelijk­e resten zijn nog niet geborgen.

Volgens persbureau AP waren dat niet de eerste slachtoffe­rs van Kohlhepp. Op 15-jarige leeftijd werd hij al tot enkele jaren celstraf veroordeel­d wegens seksueel misbruik van een 14-jarig meisje. Ondanks zijn criminele verleden slaagde Kohlhepp erin een zeer succesvol makelaarsk­antoor op te bouwen. Hij behaalde zijn vliegbreve­t en kocht een enorm landgoed van 40 hectares.

De ontvoerde vrouw zou daar twee maanden geleden komen schoonmake­n. Ze had haar vriend uit voorzorg meegenomen. Die werd voor haar ogen doodgescho­ten. Zij werd opgesloten. Of de vrouw ook slachtoffe­r is van seksueel geweld is onbekend.

(de Volkskrant)

 ??  ?? De 45-jarige verdachte Todd Kohlhepp. (WYFF.com)
CNN
De 45-jarige verdachte Todd Kohlhepp. (WYFF.com) CNN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname