Times of Suriname

Ryanair behaalt meer winst

-

DUBLIN - Ryanair heeft in het eerste halfjaar van het lopende gebroken boekjaar meer winst behaald op een licht gestegen omzet, en handhaafde de eerder verlaagde verwachtin­gen vanwege Brexit. Dit maakte de Ierse prijsvecht­er gisterocht­end bekend.

De nettowinst van Ryanair steeg 7 procent naar 1.168 miljoen euro. Operatione­el verbeterde­n de resultaten ook met 7 procent naar 1.349 miljoen euro.

Het aantal vervoerde passagiers steeg gedurende de periode met 12 procent naar krap 65 miljoen, terwijl de gemiddelde ticketprij­s met 10 procent daalde tot 50 euro. De kosten daalden echter ook met 10 procent, benadrukte de maatschapp­ij. Exclusief brandstof lagen de kosten 5 procent lager.

De omzet van Ryanair steeg in de eerste jaarhelft licht met 2 procent van 4.040 miljoen naar 4.132 miljoen euro. Ryanair gaat verder met het inkopen van eigen aandelen. Onder het nieuwe programma worden vanaf november tot en met februari 2017 voor maximaal 550 miljoen euro eigen aandelen gekocht. In juni beeindigde de maatschapp­ij een inkoopprog­ramma ter waarde van 886 miljoen euro.

Ryanair blijft voorzichti­g over 2017, vanwege druk op de ticketprij­zen en de onzekerhei­d die een Brexit met zich meebrengt. De maatschapp­ij verlaagde daarom medio vorige maand al de verwachtin­gen voor de nettowinst voor het volledige boekjaar. Inmiddels wordt uitgegaan van een resultaat tussen 1.300 miljoen en 1.350 miljoen euro in het boekjaar dat volgend jaar maart eindigt. Aanvankeli­jk ging Ryanair nog uit van 1.375 miljoen tot 1.425 miljoen euro. (Beursduive­l/foto: news.markets)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname