Times of Suriname

Agenten gehoord in zaak twee verdachten

-

PARAMARIBO – De rechter heeft gisteren twee agenten gehoord in de zaak tegen Ricky O en Maikel F die verdacht worden van onder meer poging tot inbraak. De verdachten ontkennen iets af te weten van het strafbare feit.

Een van de agenten getuigde dat er een dievenmeld­ing binnenkwam. Hij ging met loeiende sirene en zwaailicht­en naar de locatie. De politieman zegt dat er een wagen in de buurt was waarvan de bestuurder bij het opmerken van de politiewag­en optrok. Deze bestuurder ramde kort daarna een stilstaand­e bedrijfsau­to. De agent had drie mannen na de botsing uit de wagen zien stappen en wegrennen.

Een van de verdachten, Ricky O, werd kort daarna aangehoude­n. Volgens de agent bestaat het vermoeden dat Ricky O zich in een goot schuilhiel­d. Naderhand kwam hij eruit en hij liep dichtbij de kruising van de Gladiolen- en Franchepan­estraat toen hij werd opgepakt. De politie stopte hem en vroeg hem wat hij op straat deed. Ricky O vertelde dat hij een wandeling maakte. De broek van Ricky O was nat. Hij had een vrouwensli­pper aan die een maatje kleiner was. De verdachte verklaarde dat hij de slipper van zijn moeder aanhad. Er waren verder kleine grasdeeltj­es aan zijn lichaam en hij rook naar rioolwater. De tweede agent verklaarde dat de identiteit­skaart van Maikel F in de wagen is gevonden waaruit de drie mannen na een botsing waren uitgestapt. Maikel F zegt dat hij de wagen in onderpand had gegeven aan een neef. Volgens de politieman is de neef die door Maikel F is beschreven, niet aangetroff­en. Op 13 december wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname