Times of Suriname

Rechter heeft goede hoop met nieuwe zittingsza­len

-

PARAMARIBO – Rechter Dinesh Sewratan zei gisteren bij de hervatting van de strafzitti­ngen van het Kantongere­cht dat het niet ideaal is in het oud-parketgebo­uw zittingen te houden. “We hebben wel goede hoop.” Hij zegt dat er naar alle waarschijn­lijkheid twee maanden zittingen in het gebouw zullen worden gehouden.

Volgens hem konden de zaken niet langer dan twee maanden worden uitgesteld. De rechter merkt op dat de verfgeur in de zaal nog te ruiken is en dat er gistermorg­en nog geen water uit de kraan kwam. Hij hoopt dat het in orde wordt gemaakt dat er weer water zal zijn. “We gaan roeien met de riemen die we hebben.”

In de nieuwe rechtszaal zijn vier banken geplaatst, waardoor er weinig ruimte is. Per afgeroepen zaak werden er personen toegelaten in de rechtszaal. De magistraat wil dat er ook voldoende politieman­nen in de rechtszaal zijn om voor de beveiligin­g te zorgen. Advocaat Harold Belfor die gisteren in de rechtszaal een kijkje nam, zegt dat er twee zittingsza­len zijn ingericht. In tegenstell­ing tot het oud-gerechtsge­bouw aan de Frederik Derbystraa­t, hebben de zittingsza­len in het oud-parketgebo­uw beknopte ruimtes. Volgens Belfor is het schijnbaar beter in de twee nieuwe zittingsza­len. Er kan echter slechts een beperkt aantal personen vanuit het publiek worden toegelaten. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname