Times of Suriname

Suriname wint tweede plaats bij eerste hackathon in Guyana

-

PARAMARIBO/GUYANA – Team Code Ops behaalde de tweede plaats tijdens de

hackathon in het buurland Guyana op 4, 5 en 6 november. Dit staat in het persberich­t van Bit Dynamics NV. ‘Het hoofddoel van dit evenement was het oproepen en zichtbaar maken van software-ontwikkela­ars en ook het promoten van deze branche in Guyana’, aldus het bedrijf.

till ya drop’

Er staat dat het de eerste officiële hackathon was georganise­erd door The Ministry of Public Telecommun­ication in Guyana. Volgens Simon Noerdjan, ex-Natinner en tevens directeur van Bit Dynamics, was Suriname de enige buitenland­se delegatie in het buurland Guyana. Simon geeft aan dat tijdens de hackathon de deelnemend­e groepen binnen 48 uur een applicatie moesten ontwikkele­n, die een maatschapp­elijk probleem helpt op te lossen. Hij zegt dat het team maar anderhalve week vooraf op de hoogte was van het event, maar desondanks hebben zij zich op eigen initiatief en met hulp van enkele sponsoren toch ingezet. Verder vermeldt de directeur dat het team dit jaar de tweede plaats heeft gehaald in Suriname tijdens de Telesur hackathon. Aangegeven wordt dat Team Code Ops ontstaan is in 2015 uit een initiatief van Simon samen met 4 Natinstude­nten. Zij willen middels hackathons bekendheid en enthousias­me opwekken bij andere jongeren. Er wordt vermeld dat zij hiermee willen aantonen dat kennis en kunde van de Surinaamse gemeenscha­p overal in de wereld ingezet kan worden en tevens belangrijk is voor economisch­e en persoonlij­ke groei.

Volgens het persberich­t is Code Ops meer dan een hackathong­roep en ze kijken ernaar uit om een grotere invulling te geven aan het doel door meerdere activiteit­en te ontplooien. Enkele sponsoren waren onder andere Bit dynamics, SIB Signs & Designs, Spang Makandra en Jermains Worstwaren. Verder is er medewerkin­g gegeven door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, de ICT Associatie, IT-Core, Unasat en Natin. MV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname