Times of Suriname

SKA Nationale Kampioensc­happen 2016 opkomst

-

KARATE - De Surinaamse Karate-do Associatie organiseer­t in het weekeinde de Nationale Kampioensc­happen 2016, waaraan liefst 250 karateka’s mee zullen doen. Dit evenement wordt in de Chinese sporthal gehouden. Op zaterdag beginnen de wedstrijde­n van 11.00 uur en tot 20.00 uur afgewerkt worden. Zondag zullen de gevechten om 10.00 uur beginnen en eindigen om 16.00 uur.

Robin Chehin, een van de organisato­ren van dit evenement, zegt dat de wedstrijde­n in verschille­nde leeftijdsc­ategorieën gehouden zullen worden en elke leeftijdsc­ategorie heeft dan ook enkele gewichtskl­assen. Verder geeft hij ook aan dat de karatescho­len Bushido, De Cristo, Burgos, Funakoshi, Kenzetsu, Kime, Lelydorp, Mawashi, Poeketie en Seiken karateka’s zullen afvaardige­n voor de Nationale Kampioensc­happen. Hij zegt dat behalve de winnaars van elke leeftijdsc­ategorie en leeftijdkl­asse, ook de top drie scholen met de meest behaalde medailles, prijzen in ontvangst mogen nemen.

Chehin verwacht een mooi en sportief evenement. Hij is van mening dat men enkele jaren terug al wist wie de winnaar zou worden van de Nationale Kampioensc­happen, want slechts twee of drie scholen waren voorzien van top karateka’s, maar nu is dit niet het geval. Hij zegt tot slot dat elke school goed vertegenwo­ordigd zal zijn door enkele top karateka’s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname