Times of Suriname

België mist Fellaini tegen Nederland

-

VOETBAL - Roberto Martinez van België moet het vandaag in de ‘Derby der Lage Landen’ stellen zonder Marouane Fellaini, zo bevestigt de bondscoach van de ‘Rode Duivels’.

Fellaini heeft te veel last van een blessure en keert terug naar zijn club. De middenveld­er van Manchester United ontbreekt ook zondag in het WK-kwalificat­ieduel met Estland.

Ook Moussa Dembélé ontbreekt vandaag in de Amsterdam Arena. De oudspeler van AZ en Willem II, die nu uitkomt voor Tottenham Hotspur, kwam maandag niet helemaal fit aan in het trainingsk­amp van de Belgen en krijgt tegen Oranje rust. “Tegen Estland reken ik wel op hem”, aldus Martinez.

Tegenover het ontbreken van Fellaini en Dembélé staat wel de terugkeer van aanvoerder Vincent Kompany, die op 13 oktober 2015 zijn laatste interland speelde namens de Belgen. “Ik ga er niet van uit dat hij twee keer negentig minuten zal spelen, maar hij is wel fit en kan in beide wedstrijde­n in actie komen.”

De Spaanse oefenmeest­er benadert de burenruzie niet alleen als een mooie kans om zijn ‘Rode Duivels’ voor te bereiden op de ontmoeting met Estland. “Ik ben op de hoogte van de rivaliteit tussen België en Nederland. De fans hebben me duidelijk gemaakt dat dit niet zomaar een wedstrijd is.”

“Voor ons is dat perfect, want een oefenduel voor een kwalificat­iewedstrij­d komt vaak ongelegen als je niet de juiste mentalitei­t hebt. Het draait uiteindeli­jk allemaal om het duel van zondag en de wedstrijd van morgen is een ideale kans om ons goed voor te bereiden op het duel met Estland.”

Volgens de voormalige coach van Everton is Oranje niet de underdog tegen zijn België. “Het is altijd een uitdaging om tegen Nederland te spelen. Het is een technisch sterke ploeg die goed beweegt. In dit soort wedstrijde­n zie ik geen favoriet.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname