Times of Suriname

Kampioen Junior wint openingswe­dstrijd

-

VOETBAL - Kampioen Junior van de Lelydorp Sport Bond (LSB) is de openingswe­dstrijd in de eerste klasse van de LSB winnend begonnen. In het Emiel Brielstadi­on won Junior van Parana met 4-2. Bij de rust stonden de teams nog gelijk: 2-2. De teams begonnen de wedstrijd goed en vanaf het begin kregen ze kansen. In de veertiende minuut opende Derryl Soerokarso de score voor Parana: 1-0. Parana kon niet lang van de voorsprong genieten, want drie minuten later trok Junior de stand gelijk. De aangetrokk­en Raoul Moera-Awalie van Jong Rambaan bracht Junior naast Parana: 1-1. Parana liet zijn hoofd niet hangen en nam in de 34ste minuut weer de voorsprong door een doelpunt van Ulrich Dikmoet: 2-1. Weer gaf Parana de voorsprong uit handen. Rowano Johannis scoorde de gelijkmake­r: 2-2. In de tweede helft speelde Junior veel beter en Parana kon het team niet meer bijbenen. In de 51ste minuut nam Junior voor de eerste keer de voorsprong door een doelpunt van Moera-Awalie. Parana probeerde naast Junior te komen maar dit lukte niet. In de 73ste minuut gaf Dion Paujali zijn team Junior een ruime voorsprong: 4-2. In deze score kwam geen veranderin­g meer. In de andere wedstrijd won Urania met het minimale verschil van Tongkha met 1-0. Giovanni Mahabier scoorde het gouden doelpunt. De competitie van de LSB wordt in het weekend voortgezet. Zaterdag spelen Flamingo-Sea Boys en Bangun Muda-Junior. Zondag spelen Bernharddo­rpRambaan, Flamingo-Urania, Bangun Muda-Pikien Saron en Feyenoord-Sea Boys.