Times of Suriname

Curry breekt eigen record

-

BASKETBAL - Stephen Curry heeft maandag dertien driepunter­s gemaakt voor Golden State Warriors in de wedstrijd tegen New Orleans Pelicans (116-106). Daarmee vestigde de Amerikaan een nieuw record in de NBA.

Het vorige record stond op twaalf driepunter­s en werd gedeeld door Curry, Kobe Bryant en Donyell Marshall. Curry (28) ondernam zeventien pogingen van buiten de cirkel en schoot dus dertien keer raak. In totaal was hij goed voor 46 punten.

Vrijdag miste Curry nog elke keer bij tien pogingen voor driepunter­s in de wedstrijd tegen LA Lakers. Daarmee kwam er voor hem een einde aan een serie van 157 duels met minimaal een rake driepunter. De tweevoudig meest waardevoll­e speler (MVP) van de NBA zette de afgelopen twee jaar steeds een record neer voor meeste driepunter­s in een seizoen met 286 in 2014-2015 en liefst 402 in 2015-2016. Met vijf zeges in de eerste zeven duels staat Golden State Warriors op de vierde plaats in de Western Conference. Pelicans verloor al zijn zeven wedstrijde­n dit seizoen en is hekkenslui­ter. Los Angeles Clippers gaf tegen Detroit Pistons de goede seizoensta­rt in de NBA een passend vervolg met een dikke zege: 114-82. De ploeg voert met zes overwinnin­gen de stand aan in de Western Conference. Chris Paul was van grote waarde met 24 punten. Chicago Bulls herstelde zich tegen Orlando Magic van een reeks van drie nederlagen. De ploeg won overtuigen­d met 112-80. Jimmy Butler nam Bulls bij de hand met 20 punten.

Overige uitslagen:

Philadelph­ia 76ers-Utah Jazz: 84-109, Washington WizardsHou­ston Rockets: 106-114, Charlotte Hornets-Indiana Pacers: 122-100 en Oklahoma City Thunder-Miami Heat: 97-85.

(Nos)

 ??  ?? Stephen Curry van Golden State Warriors schiet een driepunter. (Foto: Nusport)
Stephen Curry van Golden State Warriors schiet een driepunter. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname