Cur­ry breekt eigen re­cord

Times of Suriname - - SPORT -

BASKETBAL - Stephen Cur­ry heeft maan­dag der­tien drie­pun­ters ge­maakt voor Gol­den Sta­te War­ri­ors in de wed­strijd te­gen New Or­leans Pe­li­cans (116-106). Daar­mee ves­tig­de de Ame­ri­kaan een nieuw re­cord in de NBA.

Het vo­ri­ge re­cord stond op twaalf drie­pun­ters en werd ge­deeld door Cur­ry, Ko­be Bry­ant en Do­ny­ell Marshall. Cur­ry (28) on­der­nam ze­ven­tien po­gin­gen van bui­ten de cir­kel en schoot dus der­tien keer raak. In to­taal was hij goed voor 46 pun­ten.

Vrij­dag mis­te Cur­ry nog el­ke keer bij tien po­gin­gen voor drie­pun­ters in de wed­strijd te­gen LA La­kers. Daar­mee kwam er voor hem een ein­de aan een se­rie van 157 du­els met mi­ni­maal een ra­ke drie­pun­ter. De twee­vou­dig meest waar­de­vol­le spe­ler (MVP) van de NBA zet­te de af­ge­lo­pen twee jaar steeds een re­cord neer voor mees­te drie­pun­ters in een sei­zoen met 286 in 2014-2015 en liefst 402 in 2015-2016. Met vijf ze­ges in de eer­ste ze­ven du­els staat Gol­den Sta­te War­ri­ors op de vier­de plaats in de Wes­tern Con­fe­ren­ce. Pe­li­cans ver­loor al zijn ze­ven wed­strij­den dit sei­zoen en is hek­ken­slui­ter. Los An­ge­les Clip­pers gaf te­gen De­troit Pis­tons de goe­de sei­zoen­start in de NBA een pas­send ver­volg met een dik­ke ze­ge: 114-82. De ploeg voert met zes over­win­nin­gen de stand aan in de Wes­tern Con­fe­ren­ce. Chris Paul was van gro­te waar­de met 24 pun­ten. Chi­ca­go Bulls her­stel­de zich te­gen Or­lan­do Ma­gic van een reeks van drie ne­der­la­gen. De ploeg won over­tui­gend met 112-80. Jim­my But­ler nam Bulls bij de hand met 20 pun­ten.

Ove­ri­ge uitslagen:

Phi­l­a­delp­hia 76ers-Utah Jazz: 84-109, Was­hing­ton Wi­zardsHous­ton Roc­kets: 106-114, Char­lot­te Hor­nets-In­di­a­na Pa­cers: 122-100 en Okla­ho­ma Ci­ty Thun­der-Mi­a­mi Heat: 97-85.

(Nos)

Stephen Cur­ry van Gol­den Sta­te War­ri­ors schiet een drie­pun­ter. (Foto: Nus­port)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.