Times of Suriname

Marks & Spencer ziet omzet licht oplopen

-

LONDEN - Marks & Spencer heeft in het eerste halfjaar van het lopende boekjaar een licht hogere omzet geboekt, maar de onderligge­nde winst daalde. Dit meldde de Britse warenhuisk­eten gisteren voorbeurs in een trading update over de verslagper­iode die op 1 oktober eindigde. De groepsomze­t steeg ten opzichte van dezelfde periode in 2015 met 0,9 procent naar 4.994 miljoen Britse pond. Het onderligge­nde operatione­le resultaat voor belastinge­n kwam uit op 231,3 miljoen Britse pond, een daling met 18,6 procent.

In het Verenigd Koninkrijk was er sprake van een daling van 18,3 procent van het onderligge­nde operatione­el resultaat door meer kosten en een lagere brutowinst bij Clothing & Home.

Het bedrijf handhaafde het interimdiv­idend op 6,8 pence per aandeel Marks & Spencer, maar besloot ook geen aanvulling aan de belegger te retournere­n in de tweede helft van het boekjaar vanwege onzekerhed­en in de markt en strategisc­he veranderin­gen. De strategie bestaat concreet vooral uit sluiting van 53 winkels, waaronder ook in Nederland en afscheid van 10 verlieslat­ende markten. Daarmee zijn 2.100 arbeidspla­atsen gemoeid. Het bedrijf blijft gecommitte­erd aan joint ventures in India en Griekenlan­d. Verder komt de nadruk internatio­naal te liggen op franchises.

Het bedrijf verwacht nu een verdere daling van het Britse pond. Er wordt op jaarbasis een groei van de brutomarge voorzien in het Clothing & Home-segment tussen de 0 en 50 basispunte­n. Het investerin­gsniveau wordt verwacht uit te komen op 400 miljoen Britse pond. Marks & Spencer voorziet een voorzienin­g tussen de 150 en 200 miljoen Britse pond in verband met het vertrek uit een aantal internatio­nale markten. (Beursduive­l/foto: virtuousre­tail.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname