Times of Suriname

Henkel ziet omzet en resultaat oplopen

-

DÜSSELDORF - Henkel heeft in het derde kwartaal van 2016 een hogere winst gerealisee­rd op een licht gestegen omzet, ondanks tegenzitte­nde wisselkoer­seffecten. Dit maakte het Duitse levensmidd­elenconcer­n en de concurrent van Unilever voorbeurs bekend.

De omzet steeg met 3,4 procent naar 4.784 miljoen euro. Autonoom bedroeg de omzetgroei 2,8 procent, waarbij in de opkomende markten een dito groei van 6,7 procent werd gerealisee­rd. Negatieve wisselkoer­seffecten drukten de omzet in het afgelopen kwartaal met 3,3 procent.

Het aangepaste operatione­el resultaat (Ebit) steeg met 7,6 procent naar 837 miljoen euro. De aangepaste EBIT-marge steeg daarbij met 0,7 procentpun­t naar 17,6 procent. Onder de streep resteerde een nettowinst van 576 miljoen euro tegen 484 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

“Wij blijven ons richten op het uitnutten van onze merken, marktaande­el en innovatie om zo onze doelstelli­ngen te bereiken”, aldus CEO Hans van Bylen, die verder sprak van een ‘sterke’ prestatie in het derde kwartaal. Daarbij droegen alle drie divisies bij aan de hogere winst.

Het bedrijf, dat met producten voor huishoudel­ijke en persoonlij­ke verzorging zoals de merken Persil en Schwarzkop­f concurreer­t met Unilever, handhaafde de outlook voor heel 2016 met een verwachte autonome omzetgroei van 2 tot 4 procent, een stijging van de aangepaste EBIT-marge tot meer dan 16,5 procent en een toename van de aangepaste winst per aandeel van 8 tot 11 procent. Wel waarschuwd­e topman Van Bylen voor de rest van dit jaar voor uitdaginge­n en een onzekere markt. Het aandeel Henkel sloot maandag 0,9 procent hoger op 113,85 euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname