Times of Suriname

Grieks toerisme beleeft recordzome­r dankzij Turkse staatsgree­p

-

GRIEKENLAN­D - De Griekse toerismebr­anche zit voor het eerst sinds 2008 weer in de lift. Volgens de Griekse onderminis­ter van Toerisme was er dit jaar sprake van grootste omzet ooit gemeten. De prognose is dat er over het gehele jaar een omzet wordt geboekt die de verwachtin­gen met 27 miljoen overstijgt.

Tot en met de maand september was er een groei van 7 procent. De toerisme-industrie heeft baat bij politieke stabilitei­t die sinds vorig jaar heerst. Vorig jaar werd de Griekse zomer gekenmerkt door financiële en politieke crises. Toenmalig minister van Financiën Varoufakis blokkeerde lange tijd de door de Europese Unie afgedwonge­n bezuinigin­gen. Door de onzekerhei­d over de toekomst stonden er lange rijen voor de pinautomat­en. Ook werden de Griekse eilanden vorig jaar overspoeld door vluchtelin­gen uit Afrika en Syrië. Sinds het vluchtelin­genakkoord met Turkije is dit sterk verminderd.

Ook ‘profiteerd­e’ Griekenlan­d van de onrust in Turkije en Egypte, landen aan de Middelland­se zee die werden geteisterd door staatsgrep­en, aanslagen en politieke onrust. De groei van het toerisme is zeer welkom in Griekenlan­d; die industrie betreft meer dan 25 procent van de Griekse economie. Ook is een groeiende economie hard nodig, om tegemoet te kunnen komen aan de steunpakke­tten die de Europese Centrale Bank verleende aan de Griekse regering.

(de Volkskrant)

 ??  ?? De toerisme-industrie heeft baat bij politieke stabilitei­t die sinds vorig jaar heerst. (GTP Headlines)
De toerisme-industrie heeft baat bij politieke stabilitei­t die sinds vorig jaar heerst. (GTP Headlines)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname