Times of Suriname

Volvo V90 Cross Country hoger geposition­eerd

-

De Volvo V90 Cross Country zoekt het hogerop. Niet alleen letterlijk, want met zijn zes centimeter verhoogde ophanging staat hij ook daadwerkel­ijk hoger op zijn wielen, maar ook figuurlijk. De V90 Cross Country gaat namelijk fors meer kosten dan zijn voorganger, de Volvo XC70. Vierwielaa­ndrijving

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de Volvo V90 Cross Country is een D4 2,0 liter diesel met 190 pk, gekoppeld aan een handgescha­kelde zesbak. Daarmee is hij wat duurder dan de V90 in vergelijkb­are uitvoering met dezelfde motor, al moet die auto het stellen met louter voorwielaa­ndrijving. Elke Volvo V90 Cross Country is echter voorzien van vierwielaa­ndrijving, wat een stukje van de meerprijs verklaart.

De Volvo V90 Cross Country is gebaseerd op de V90 Momentum. Dat betekent dat hij onder meer lederen bekleding, LED koplampen, verwarmbar­e voorstoele­n en 18 inch lichtmetal­en wielen heeft. Ook heeft hij een hele reeks aan assistenti­e- en veiligheid­ssystemen. Zo kan hij grote dieren herkennen, de auto in zijn rijbaan houden en semi-autonoom rijden tot 130 km/h. Mag het allemaal nog een slag luxueuzer, dan kun je kiezen voor de Cross Country Pro. Die uitvoering is gebaseerd op de V90 Inscriptio­n, wat inhoudt dat hij geventilee­rde massagesto­elen voorin heeft die met nappaleder bekleed zijn. Ook heeft hij voor alle verlichtin­g aan de voorkant LEDs, waaronder ook voor grootlicht en mistlicht. Meer luxe brengt echter ook een stevigere prijs met zich mee.

(De Telegraaf/foto: Autovisie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname