Times of Suriname

Moeder houdt vierjarige zoon nog langer aan de borst

-

Haar filmpjes op YouTube zijn inmiddels al meer dan acht miljoen keer bekeken, maar dat hoeft niet te verbazen. Sinds een half jaar toont de Britse Sophie Emma Rose immers vrijuit hoe ze haar zoon de borst geeft. Klein detail: Shaye is inmiddels wel al 4,5 jaar oud. “Oudere kinderen borstvoedi­ng geven zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Ik wil dit uit de taboesfeer halen, zodat andere moeders zich daar niet meer hoeven over te schamen. Ze moeten dat kunnen doen waar en wanneer ze willen, zonder schrik te moeten hebben voor negatieve reacties.” “Borstvoedi­ng geven is heel belangrijk”, klinkt het uit haar mond. “Je voedt niet alleen je kind met de moedermelk, je laat ook op een heel fysieke manier weten dat je er bent voor hem of haar. Het draait dus ook om die emotionele band.” “Ik verbaas me altijd over die negatieve reacties op mijn YouTube-kanaal, maar ik ga zo’n filmpjes blijven maken. Ze zeggen dat ik gek of exhibition­istisch ben, ze vinden dat ik porno maak of ze raken er door gechoqueer­d. Die denkwijze moet stoppen. In de westerse cultuur zijn we zodanig gebrainwas­ht dat we borsten als iets seksueels zien. Maar als ik Shaye de borst geef, haal ik daar geen seksueel plezier uit.” De jongen slaapt nog steeds bij zijn moeder en krijgt thuis ‘les’ van haar. “Als kind heb ik nooit borstvoedi­ng gekregen en kreeg ik al snel mijn eigen kamer. Mijn ouders deden hun best, maar in die tijd stonden ze op psychologi­sch vlak natuurlijk niet zo ver als nu. Bij natuurlijk ouderschap staat de vertrouwen­sband met je kinderen centraal, je behandelt hen met respect en beantwoord­t hun emotionele noden. Borstvoedi­ng geven en samen slapen stelt hen daarbij op hun gemak.” “Ik zal Shaye de borst geven tot hij zegt dat hij er genoeg van heeft. Ik weet dat er ooit een einde aan zal komen: kinderen verliezen de zuigreflex en vanaf z’n zevende of achtste zal het sowieso niet meer lukken. Geen paniek dus: als hij naar de universite­it gaat, zal ik er al wel mee gestopt zijn”, lacht Sophie Emma. Tot slot: geen schrik dat Shaye later zwaar gepest zal worden omdat hij zo lang aan de borst hangt? “Die opmerking heb ik al vaak gehoord, maar daar kan toch een mouw aan gepast worden? Als dat gebeurt, zal ik meteen een nieuwe school voor hem zoeken. Ik wil geen onbetrouwb­are mensen in mijn leven en zijn veiligheid komt op de eerste plaats.”

(Bron:Hln/Foto:hln.be)

1991 - In Culham (in het Verenigd Koninkrijk) wordt voor de eerste maal elektrisch­e stroom opgewekt uit kernfusie. Eric William Dane (San Francisco (Californië), 9 november 1972) is een Amerikaans acteur. Hij kreeg gastrollen in televisies­eries, waaronder Saved by the Bell, The Wonder Years, Married... with Children en Roseanne. In 2005 was hij in de film Feast te zien, in 2006 in X-Men: The Last Stand. Ook had hij een rol in Open Water 2: Adrift. In Marley & Me speelt hij Sebastian, een vriend van John Grogan (Owen Wilson). Hij speelt in de film Valentine’s Day (2010). Vanaf 2014 speelt hij een hoofdrol in de televisies­erie The Last Ship. Dane is sinds 29 oktober 2004 getrouwd met actrice Rebecca Gayheart, met wie hij twee dochters heeft. Zijn beste vriend is acteur Balthazar Getty. (foto: bwwstatic.com) 1978 -

Sisqó, geboren Mark Althavan Andrews (Baltimore, Maryland, 9 november, 1978), is een Amerikaans­e R&Bzanger. Hij is leadzanger van de groep Dru Hill, maar sinds 1999 ook actief als soloarties­t. In die hoedanighe­id scoorde hij in 2000 zijn grootste hit met Thong Song. Hij staat tevens bekend om zijn opvallende verschijni­ng, waarvan zijn geblondeer­de of zilverkleu­rige kapsel het opmerkelij­kst is. Sisqó werd in 1995 op 17-jarige leeftijd vader van een dochter, Shaoine. De moeder is een meisje met wie hij destijds op school zat. Shaione heeft een rolletje in de videoclip van Thong song.

(foto: zimbio.com)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Eric Dane
Eric Dane
 ??  ?? Sisqó
Sisqó

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname