Times of Suriname

Suraems gaat voor duurzame en gemakkelij­ke toegang ambulancez­org

-

PARAMARIBO – “Stichting Suriname Ambulance en EMS-Services (Suraems) gaat voor duurzame en gemakkelij­ke toegang tot de ambulancez­org”, zegt Roel Brug, eigenaar tevens voorzitter van Suraems aan de krant. Hij zegt dat er daarom gisteren een crowdfundi­ng-project is gelanceerd, waarbij er kaarten (zorgpasjes) voor een bepaald bedrag zijn verkocht aan personen die gedurende zes maanden kosteloos gebruik mogen maken van een eenmalige ambulancet­ransport van Suraems.

“Ten eerste is niet elke verzekerde persoon ervan op de hoogte dat niet alle kosten gedekt worden door de verzekerin­gsmaatscha­ppij, bijvoorbee­ld de ambulancek­osten”, aldus de voorzitter. Brug geeft aan dat Suraems middels het crowdfundi­ngproject hierin veranderin­g wil brengen. Hij spreekt de hoop uit dat een verzekerin­gsmaatscha­ppij dit initiatief zal overnemen en dit product ook zal aanbieden.

Volgens Brug is de eerste ambulance en ambulancem­otor- fiets van Suraems gedoneerd door Stichting Corantijn. “De ambulancem­otorfiets is heel uniek voor Suriname”, aldus Brug. Volgens hem beschikt Suraems momenteel over een ambulance. Hij zegt verder dat er in september een duurzame samenwerki­ng is aangegaan met ambulancez­org Kijlstra in Friesland. In het eerste kwartaal van 2017 komt een delegatie bestaande uit het directiete­am, opleiders, docenten en bedrijfsku­ndigen van deze ambulancez­org naar Suriname. Brug geeft verder aan dat het personeel opgeleid wordt door Suraems en Nederlands­e instructeu­rs, omdat de trainingen Europees gecertific­eerd zijn. Verder vertelt hij dat er een samenwerki­ng is aangegaan met stichting Suridocs in Nederland, Stichting Corantijn in Nederland, Stichting 1 voor 12 in Suriname en Apoera Networks. De kosten worden momenteel gedekt middels het organisere­n van evenemente­n, waarvan de opbrengst deels wordt gestopt in het onderhoud van de ambulance en de lonen van het personeel. De voorzitter geeft aan dat cliënten die wel bereid zijn de minimale kosten van SRD 200 te betalen, hiermee ook een bijdrage leveren aan Suraems. “Suraems moet het grootste ambulanceb­edrijf worden voor Suriname, waarbij er collectief hoogwaardi­ge ambulancez­org geleverd zal worden aan de Surinaamse bevolking”, aldus Brug.

MV

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname