Times of Suriname

Knielende veroordeel­de voor rechter

-

PARAMARIBO – Dwight J vroeg gisteren knielend in de beklaagden­bank vergiffeni­s aan rechter Robert Praag omdat hij eerder een andere verklaring had afgelegd. De man, die juridische bijstand kreeg van advocaat Oscar Koulen, betuigde met de handen in de lucht spijt dat hij een woning in Commewijne was binnengedr­ongen. Volgens hem ging hij naar het pand en hij maakte een deur open, maar vluchtte weg toen hij iemand zag. Hij heeft niets buitgemaak­t. “Ik heb echt spijt en heb pijn van wat ik heb gedaan”, verklaarde Dwight J die om een laatste kans vroeg.

De rechter acht bewezen dat de man in de woning is geweest en tekeerging tegen een van de bewoners. Hij maakte daarbij gebruik van de door getuigen afgelegde verklaring­en. De magistraat zegt dat Dwight J in eerste instantie ontkende dat hij in het pand was gegaan. De politie trof een vingerspoo­r van hem aan op een van de shutters. De man heeft naderhand bekend dat hij in het huis is gegaan. Een van de bewoners gilde om hulp, toen hij de veroordeel­de in het huis zag.

Dwight J is eerder met de politie in aanraking gekomen. Volgens de rechter moest Dwight J niet eens zijn gegaan in de woning van een ander. Hij legde hem een jaar onvoorwaar­delijke celstraf op. Praag acht het niet bewezen dat Dwight J betrokken was bij een inbraak in een woning in Marowijne. Daar drongen enkele mannen een woning binnen. De benadeelde verklaarde naderhand bij de politie dat hij het masker van een van de daders had getrokken en zijn gezicht had gezien. Volgens hem ging het om Dwight J. De rechter zegt dat het slachtoffe­r kort na de beroving niets had verteld over de dader, maar pas na enkele dagen. Volgens hem komt de verklaring van de benadeelde niet geloofwaar­dig over en hij gebruikte die niet als bewijs.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname