Times of Suriname

Twente onderuit bij Barcelona in Champions League

-

VOETBAL - De voetbalste­rs van FC Twente hebben woensdagav­ond het heenduel in de achtste finales van de Champions League met FC Barcelona verloren. De Catalanen waren met 1-0 te sterk.

Jennifer Hermoso tekende na tien minuten spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. De aanvalster schoot raak in de verre hoek na een fraaie actie. FC Twente was nog wel sterk begonnen aan de wedstrijd in Barcelona, maar echte kansen leverde dat niet op voor de ploeg van de Duitser Tommy Stroot. Na de eerste tien minuten nam de thuisploeg het overwicht. FC Barcelona kreeg kansen via Alexia Putellas (naast) en Olga Garcia (over), maar het bleef bij 1-0. In de tweede helft zag de Catalaanse club nog een treffer afgekeurd worden wegens hands van Barbara Latorre. FC Twente kwam slechts sporadisch voor het doel van FC Barcelona en mocht niet klagen over de nipte nederlaag. De return in Enschede staat volgende week op het programma. FC Twente plaatste zich voor de laatste zestien door Sparta Praag over twee wedstrijde­n te verslaan. Beide ploegen speelden vorig seizoen in de achtste finales van de Champions League eveneens tegen elkaar. Barcelona won zowel uit als thuis met 1-0.

Bayern München versloeg woensdag voor eigen publiek Rossijanka uit Rusland met 4-0. De Nederlands­e internatio­nal Vivianne Miedema scoorde na de rust (2-0) twee keer. (NS)