Times of Suriname

Euronext ziet omzet en winstgeven­dheid dalen

-

Kostenbesp­aringen

BRUSSEL - Euronext heeft in het derde kwartaal van dit jaar op jaarbasis minder omzet geboekt, afgezet tegen een zeer sterk derde kwartaal in 2015. Dit meldde de beursuitba­ter gisteren voorbeurs. “Euronext ervaart een uitdagende marktomgev­ing, zowel op het vlak van noteringen als van handel”, aldus CEO Stéphane Boujnah. “Brexit is een onzekere factor en er is op jaarbasis sprake van een gedaalde volatilite­it. Door scherp op de kosten te sturen hebben we het operatione­el resultaat kunnen ondersteun­en”, voegde de bestuurder toe. De omzet daalde in het derde kwartaal met 15,2 procent van 133,0 miljoen naar 112,8 miljoen euro. Euronext schreef de afname toe aan lagere handelsvol­umes en een daling van beursgange­n en acquisitie­s. Euronext boekte een operatione­el resultaat (Ebitda) van 61,3 miljoen euro, in vergelijki­ng met 77,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De bijbehoren­de marge kwam uit op 54,4 procent. Vorig jaar was dit nog 58,0 procent. De nettowinst daalde van 47,7 miljoen naar 38,1 miljoen euro. Op 13 mei 2016 lanceerde het concern zijn nieuwe strategisc­he plan “Agility for Growth, wat zich vertaalde in een reeks nieuwe financiële doelstelli­ngen voor de periode 2015 - 2019. Het programma moet in deze periode resulteren in 70 miljoen euro extra omzetgroei, waardoor de omzet zou moeten stijgen tot 575 miljoen euro in 2019. Tot nu toe is 11,4 miljoen euro aan efficiency­maatregele­n gerealisee­rd.

Het bedrijf rekent voor 2016 op een omzetdalin­g van circa vijf procent op jaarbasis. Van de aangekondi­gde planning aan kostenbesp­aringen van 22 miljoen denkt Euronext dit jaar twee derde te kunnen realiseren. Uitgaande van normale patronen door het jaar heen, voorziet het bedrijf een hogere Ebitda-marge in 2016 dan in 2015, toen deze uitkwam op 54,7 procent.

Het aandeel Euronext sloot dinsdag op een groen Damrak 0,2 procent lager op 35,17 euro.

(Beursduive­l/foto: amplifytra­ding.com) LONDEN - Burberry heeft in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2017 een lagere onderligge­nde omzet geboekt. Dit meldde het Britse concern voor luxe goederen gisteren over het afgelopen halfjaar, dat eindigde op 30 september, nadat het bedrijf half oktober al met voorlopige cijfers naar buiten was gekomen.

CEO Christophe­r Bailey zei in een toelichtin­g op de cijfers op schema te liggen om de financiële doelstelli­ngen te halen.

De halfjaarom­zet van Burberry steeg gerekend tegen constante wisselkoer­sen met 5 procent op jaarbasis van 1.105 miljoen naar 1.159 miljoen Britse pond. De aangepaste winst voort belastinge­n kwam uit op 146 miljoen pond, onderligge­nd een daling met 24 procent. De nettowinst daalde tot 72,0 miljoen pond. Vorig jaar was nog 119,5 miljoen pond.

Het interim dividend ligt op 10,5 pence per aandeel Burberry, een stijging met 3 procent. Er wordt nog eens voor 50 miljoen pond aan eigen aandelen ingekocht, bovenop het al lopende programma van 100 miljoen Britse pond. Van het inkoopprog­ramma is inmiddels 34 miljoen pond gerealisee­rd.

Bij Retail en Groothande­l is de verwachtin­g dat op basis van de valutakoer­sen van 31 oktober de aangepaste winst voor 125 miljoen pond moet profiteren van de koersversc­hillen op jaarbasis. Op basis van de notering op 30 september een stijging met 20 miljoen pond.

Voor heel 2017 ligt de hoogte van de te plegen investerin­gen op 130 miljoen pond. Dat was eerder 150 miljoen pond.

Het aandeel Burberry sloot dinsdag op de beurs in Londen 0,8 procent hoger op 14,81 pond. (Beursduive­l/foto: burberrypl­c.com)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname