Times of Suriname

Omzet Agfa-Gevaert conform verwachtin­g onder druk

-

MORTSEL - Agfa-Gevaert heeft in het derde kwartaal van 2016 grofweg conform verwachtin­g van de analisten gepresteer­d, met een ruimschoot­s vijf procent lagere omzet. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalci­jfers van het beeldvormi­ngsbedrijf uit Mortsel. “Gedreven door het succes van onze efficiënti­emaatregel­en en door gunstige grondstofe­ffecten zette de positieve trend voor de winstgeven­dheid zich door in het derde kwartaal. We verwachten dan ook dat we onze hoofddoels­telling voor 2016, een recurrente Ebitda van 10 procent voor het volledige jaar, zullen realiseren”, zei CEO Christian Reinaudo in een toelichtin­g op de kwartaalci­jfers. In het derde kwartaal kwam de omzet van Afga-Gevaert uit op 625 miljoen euro, 5,4 procent minder dan de 661 miljoen euro in het derde kwartaal van 2015. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsco­nsensus mikten vooraf op 634 miljoen euro voor het afgelopen kwartaal. Indien rekening houdend met wisselkoer­seffecten lag de omzet afgelopen kwartaal 4,9 procent lager. “De HealthCare IT-groeimotor­en bleven sterk presteren. De businessgr­oep Agfa Graphics werd opnieuw geconfront­eerd met de hevige concurrent­iedruk in de offsetmark­ten en de zwakke markt in sommige opkomende landen”, aldus Agfa-Gevaert.

Het recurrente bedrijfsre­sultaat (Ebit) voor reorganisa­tiekosten bedroeg 49 miljoen euro, tegenover een verwachtin­g van eveneens 49 miljoen euro, en iets meer dan de 46 miljoen euro vorig jaar. Agfa-Gevaert profiteerd­e van kostenbesp­aringsmaat­regelen, waardoor de brutomarge met bijna twee procentpun­t verbeterde tot 33,4 procent.

De nettowinst daalde van 33 miljoen naar 25 miljoen euro. Hier rekenden de analisten op 26 miljoen euro.

Dinsdagavo­nd liet AgfaGevaer­t weten te hebben besloten om niet-exclusieve gesprekken te starten met het Duitse CompuGroup, nadat deze eind oktober bekend maakte interesse te hebben in de beeldvormi­ngsgroep uit Mortsel. Het aandeel Agfa-Gevaert sloot dinsdag 1,6 procent hoger op 4,04 euro. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname