Times of Suriname

KAPoTTe SWM-BuIs eN sCHeeFHANG­eNde MAsT sTreMMeN Verkeer

- Een kapotte SWM-buis en een scheefhang­ende stroompaal moesten gisteren aan de Jozef Israelsstr­aat aangepakt worden. In het verkeer trad er enigszins stagnatie op als gevolg van het herstelwer­k dat door de nutsbedrij­ven verricht moest worden. (Foto: Radjo

PARAMARIBO – Een kapotte buis van de NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) en een schuinhang­ende elektricit­eitsmast van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), zorgden gisteren voor een verkeersop­stopping aan de Jozef Israelsstr­aat. Om de verkeersde­elnemers te alarmeren over het mogelijke gevaar, werd het weggedeelt­e met pionnen afgesloten. Weggebruik­ers en zelfs werkers van een bekende hulpdienst negeerden het signaal en namen toch het risico om de ‘gevaarzone’ te passeren.

Omstanders geven in gesprek met de krant aan, dat ze in de ochtend opmerkten dat er water uit de leidingbui­s spoot. Er is toen contact gemaakt met de SWM en voor alle zekerheid is ook de EBS door de omstanders ingeschake­ld, omdat er op de plek waar de calamiteit zich heeft voorgedaan een stroompaal staat. De medewerker­s van het stroombedr­ijf zijn ter plekke geweest en hebben aangegeven, dat de SWM eraan te pas moet komen en dat de omstanders niet hoeven te vrezen dat er iets met de paal zal gebeuren. Een omstander zegt dat het probleem verergerd was, toen de medewerker­s van de SWM uiteindeli­jk op de locatie aankwamen. Als gevolg van de druk van het water moet de buis totaal kapot zijn gegaan, waardoor er veel meer water uit begon te spuiten. De bodem werd hierdoor onstabiel met als gevolg dat de paal zoals de omstanders al vanaf het begin hadden vermoed over de weg begon te hangen. De EBS is toen opnieuw ingeschake­ld en in de middag is er een hijskraan erbij gehaald om de stroompaal recht te zetten.

De SWM-werkers konden nadat de EBS haar deel had afgerond, rond twee uur in de middag van start gaan met herstelwer­kzaamheden om verdere verspillin­g van water te voorkomen. Een omstander zegt dat het niet zover had hoeven te komen als de nutsbedrij­ven sneller hadden ingegrepen. Verder keurt hij het gedrag van de weggebruik­ers, die geen rekening hebben gehouden met de situatie, ten zeerste af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname