Times of Suriname

Ooggetuige schietinci­dent: “Die man schoot op het slachtoffe­r”

- Door Wiedja Jagan

PARAMARIBO - “Die man schoot op het slachtoffe­r. Ik maakte het mee toen alles gebeurde”, vertelt een man aan de krant. Hij zag gistermidd­ag rond 14.30 dat een man, die goud op- en verkoopt voor de VCB-bank, werd beschoten door een ander. Het slachtoffe­r heeft een schotverwo­nding opgelopen aan zijn dijbeen en is op zijn hoofd geslagen met de kolf van een wapen.

De ooggetuige zegt dat hij in een winkel was. Toen hij eruit kwam, merkte hij op dat de dader en het latere slachtoffe­r in een woordenwis­seling met elkaar waren verwikkeld. Hij hoorde de dader nog zeggen: “Je bent een vriendje.” Van anderen kreeg hij te horen dat de man met zijn handen helemaal in het gezicht van het slachtoffe­r was gegaan. De ooggetuige ging naar de twee mannen en hield hen voor om niet te vechten met elkaar. Desondanks merkte hij dat ze doorgingen met de woordenwis­seling.

De man was niet ver van de plaats, toen hij zag dat de dader een wapen tevoorschi­jn haalde en begon te schieten. Hij hoorde toen dat er drie keer is geschoten op het slachtoffe­r. Volgens de ooggetuige wilde hij voorkomen dat er zou worden geschoten, maar het gelukte hem niet. “Bijna was ik ook geraakt.” Nadat het slachtoffe­r was beschoten, rende de ooggetuige samen met anderen achter de dader aan. De schutter rende vanuit de Waterkant naar de Maagdenstr­aat tot Ondrobon. Hij stapte daarna vermoedeli­jk in een zwarte wagen. Volgens de ooggetuige heeft hij bijna een kwartier gerend om de dader aan te houden. De schutter wist te ontkomen. Hij weet niet waarom het slachtoffe­r is beschoten. Hij kon dit niet afleiden uit de woordenwis­seling, maar volgens hem kennen de mannen elkaar wel, gezien de manier hoe ze met elkaar spraken. De ooggetuige zegt dat het slachtoffe­r altijd vriendelij­k is en grappen maakt. Hij kent hem als een rustige man. Hij heeft de schutter niet eerder in de buurt gezien.

Een vrouw vertelt aan de krant dat zij in haar wagen aan de Waterkant reed, toen zij plotseling schoten hoorde. Ze schrok hevig en keek daarna op. Ze kon zien dat velen wegrenden. Kort daarna merkte zij dat een man was beschoten en dat een vrouw de wond om zijn hoofd met een doekje vastbond. Er sijpelde veel bloed. “Er was plotseling een paniekerig­e situatie ontstaan”, aldus de vrouw. Het slachtoffe­r is met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisen­de Hulp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname