Times of Suriname

De kleur blauw in verband met Wereld Diabetes Dag

-

PARAMARIBO - De Lions Club Parwani doet in verband met Wereld Diabetes Dag morgen, een beroep op alle medische instelling­en en instanties die enigszins te maken hebben met de gezondheid­szorg om hun gebouw of werkomgevi­ng in de kleur blauw te versieren. “Blauw is de kleur van de Internatio­nal Diabetes Federation (IDF)”, aldus de club.

Volgens hen zal het zeker een bijdrage leveren aan de bewustword­ing van diabetes bij de mens en de bestrijdin­g hiervan. De Lions Club organiseer­t in dit kader morgen een wandelloop in Lelydorp. Dit in samenwerki­ng met de SDES, de Stichting One Stop Shop voor chronische ziekten, Lions Club Paramaribo South en het Staatsziek­enfonds.

Het persberich­t geeft aan dat er morgen ook in Paramaribo­Zuid een wandelloop gehouden zal worden. Verder wordt er vermeld dat de Lions Clubs van Nickerie en Commewijne ook activiteit­en organisere­n in hun districten die te maken hebben met diabetes. Er wordt gevraagd om een blauw truitje aan te trekken. Lions Club Paramaribo Ready zal volgens het bericht dinsdag ook enkele diabetespr­ojecten uitvoeren op het OS Rensprojec­t.

“Doe mee hieraan en ondersteun de bewustword­ing van diabetes onder de samenlevin­g”, aldus Lions Club Parwani. Volgens deze serviceclu­b nemen de gezondheid­sproblemen in de wereld toe. Er wordt aangegeven, dat obesitas en diabetes enkele van de ziektes zijn die veel voorkomen. “De ongezonde levensstij­l van de mens is een oorzaak voor deze ziektes”, geeft het persberich­t aan.

MV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname