Times of Suriname

Rechter wijst verzoek af

-

PARAMARIBO - De rechter heeft gisteren het verzoek van advocaat Raoul Lobo afgewezen om zijn cliënt Alvertino B, die verdacht wordt van diefstal, heling en drugsbezit voorlopig in vrijheid te stellen. Ze was het eens met officier van justitie Reshmi Rathipal dat de man nog niet vrijgelate­n kan worden. De verdachte moet bovendien nog worden gehoord.

Lobo zegt dat zijn cliënt in Wanica (derde kanton) diefstal wordt verweten en in Paramaribo (tweede kanton) heling van dezelfde goederen. Volgens hem kan dezelfde persoon niet de steler en de heler zijn. Zijn cliënt ontkent dat hij spullen heeft gestolen. Hij verklaart dat de goederen, waaronder polshorlog­es die de politie bij hem in beslag heeft genomen, van hem en zijn vrouw zijn. Volgens hem heeft de politie hem niet gebracht om dit te bewijzen. Een agent getuigde dat de politie de vrouw van Alvertino B had gebeld om naar het politiesta­tion te komen, maar ze is niet geweest. De politie heeft haar adres ook aangedaan, maar trof haar niet aan. De vrouw belde twee keer met de politie dat zij een verklaring wilde afleggen, maar verscheen niet op het station.

Advocaat Raoul Lobo zegt dat de vrouw wel naar het politiesta­tion is geweest, maar dat de verbalisan­t er toen niet was. Hij heeft een keer de vrouw zelf bij het bureau afgezet. Hij wachtte haar op in de auto, maar hoorde achteraf van haar dat de agent er niet was. De advocaat zegt dat hij ook heeft gebeld naar de politie om te vragen naar de agent, maar kreeg te horen dat die niet binnen was. Alvertino B zegt dat de politie spullen van hem in beslag heeft genomen die hij zelf heeft gekocht. De agent verklaart dat de benadeelde haar spullen, die bij de verdachte in beslag zijn genomen, heeft herkend. Van een gestolen polshorlog­e had de benadeelde nog een doos thuis. Van een muziekinst­allatie is de kast herkend door de benadeelde als te zijn van hem. Alvertino B wilde gisteren de zaak afhandelen met de Almachtige. De rechter zegt dat zij wel plaats wil maken voor de Almachtige, want dan zou de juiste uitspraak komen. Omdat de Almachtige niet kan komen om een uitspraak te doen, doet de rechter dit wel. Bij de verdachte was ook een kleine hoeveelhei­d drugs gevonden. Op de volgende zitting zal de man worden gehoord.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname