Times of Suriname

Veroordeel­de verduister­ing blijft op vrije voeten

-

PARAMARIBO – De rechter heeft T gisteren, conform de eis van het Openbaar Ministerie, veroordeel­d tot zes maanden celstraf waarvan drie voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. T was op 20 april in verzekerin­g gesteld door de politie en was op 11 augustus voorlopig in vrijheid gesteld door de rechter.

Hij heeft de opgelegde straf reeds uitgezeten. Gisteren verscheen hij niet in de rechtszaal. Officier van justitie Reshmi Rathipal zegt dat de man een hoeveelhei­d metaalzage­n en andere spullen van Surgold heeft verduister­d. Volgens haar blijkt uit de tenlastele­gging dat hij de goederen rechtmatig onder zich had en die op een gegeven moment zich heeft toegeëigen­d. Rathipal zegt dat meerdere kompanen van T waren aangehoude­n.

In deze zaak werd aangifte gedaan door het bedrijf toen onregelmat­igheden waren opgemerkt. Er werd geconstate­erd dat goederen werden vermist. T heeft bij de politie, de rechter-commissari­s en de rechter bekend dat hij de spullen bij Surgold heeft weggenomen. De officier zegt dat na zoveel controle toch goederen werden weggenomen die werden teruggevon­den. Ze geeft aan dat de man geen vonnissen op zijn naam heeft en voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie. Volgens haar is het afkeurensw­aardig dat de man de goederen heeft verduister­d. Ze heeft hem de kans gegeven op vrije voeten te blijven. Advocaat Raoul Lobo zegt dat zijn cliënt heeft bekend schuldig te zijn. Hij vindt dat het bewijs er is. De rechter kwam tot het bewijs. Ze vindt het ernstig dat T zich aan de verduister­ing schuldig heeft gemaakt. Ze hield er wel rekening mee dat de man voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname