Times of Suriname

Dode vogels in gemeente Waterland

-

NOORD HOLLAND - In de gemeente Waterland (Noord Holland) zijn tientallen dode vogels aangetroff­en. De dieren zijn mogelijk slachtoffe­r van een variant van de vogelgriep. De gemeente en het Hoogheemra­adschap Hollands Noorderkwa­rtier roepen mensen op de dieren niet aan te raken en ze direct te rapportere­n.

De vogels werden gistermidd­ag geruimd en vernietigd. Het gaat vooral om futen en wilde eenden. Veel zieke vogels hebben zich teruggetro­kken in het riet, en zijn daar gestorven. Hierdoor zijn ze niet altijd even makkelijk te bereiken. Er wordt opgeroepen de dode vogels zo precies mogelijk te rapportere­n, zodat een speciaal team van ruimers effectief te werk kan gaan. Daarnaast wordt met klem benadrukt de dieren vooral niet aan te raken.

De gemeente gaat zo snel mogelijk waarschuwi­ngsborden plaatsen in het natuurgebi­ed Hemmeland, waar veel dode vogels zijn aangetroff­en. ‘Melden en afblijven’, is het devies. “We zetten alles in het werk om de dode dieren zo snel mogelijk te ruimen om eventuele besmetting te voorkomen”, vertelt een woordvoers­ter van de gemeente. Het opruimings­team van het Hoogheemra­adschap krijgt daarnaast speciale beschermen­de kleding aan.

Woensdag waren er al tien vogels gevonden, die op dit moment worden onderzocht. Kadavers die vanaf nu gevonden worden, worden vernietigd.

(AD/ foto: gelderland­er.nl)

 ??  ?? Tientallen dode vogels zijn in de gemeente Waterland aangetroff­en.
Tientallen dode vogels zijn in de gemeente Waterland aangetroff­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname