Times of Suriname

Pioli gepresente­erd bij Inter

-

VOETBAL - Stefano Pioli werd dinsdag aangesteld als opvolger van Frank de Boer bij Internazio­nale, en gisteren stond hij voor het eerst de pers te woord. Vol goede moed begon de coach aan zijn nieuwe avontuur, met als doel het bereiken van de Champions League. “Dan zou ik tevreden zijn”, zei Pioli tegenover de aanwezige media.

De Boer volgde in augustus Roberto Mancini op en werd na nog geen drie maanden op straat gezet. De resultaten vielen tegen en dat moet onder Pioli anders. Inter staat op de negende plaats, dus ruimte voor verbeterin­g is er genoeg. “Er zijn nog veel wedstrijde­n te spelen, we hebben nog een lange weg te gaan”, zei Piolio. “Vorig jaar rond deze tijd stond Inter aan kop en Juventus op de negende plaats, we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Het gaat niet makkelijk worden, maar we hebben een kans om de gestelde doelen te bereiken.” Pioli is van mening dat er het een en ander moet veranderen wanneer de weg omhoog ingezet kan worden. “We moeten met een winnaarsme­ntaliteit het veld op. We moeten het veld betreden met het idee dat we onze tegenstand­er neer gaan halen. Als we passie gaan combineren met opoffering en onze technische kwaliteite­n, dan worden wij een sterk team. We zullen succesvol zijn als iedereen alles geeft. Talent alleen is niet genoeg.”

Waar De Boer een driejarig contract kreeg, tekende Pioli voor achttien maanden. “Ik maak me geen zorgen over mijn toekomst. Mijn contract doet er niet toe, het gaat erom wat goed is voor Inter.” Op 20 november staat Pioli voor het eerst langs de lijn bij Inter. AC Milan is dan de tegenstand­er.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname