Times of Suriname

Pinas en Toemere naar Guyana

-

ATLETIEK – Ronaldino Pinas van Marwina en Ilsida Toemere van SNL zullen Suriname vertegenwo­ordigen bij de tweede etappe van de South American Road Classic Race in Guyana. Deze internatio­nale 10K classic road race wordt voor de veertiende keer gehouden.

In de eerste etappe ging Pinas als eerste Surinamer over de finishlijn en eindigde overall bij de heren op de vierde plaats. De atleet van Marwina zette een tijd neer van 35.58.6 minuten. Toemere eindigde als eerste Surinaamse dame met een tijd van 47.02.8 minuten. Overall was dit goed voor een derde plaats. Zowel bij de heren als dames ging de hoofdprijs naar een Guyanees. Bij de mannen won Cleveland Forde en bij de dames Euleen Josiah-Tanner. Forde klokte op 29 oktober een tijd van 34.14.2 minuten en JosiahTann­er een tijd van 41.51.5 minuten.

Het was de bedoeling dat de tweede etappe vorig weekend gehouden moest worden, maar doordat Athletics Associatio­n of Guyana (AAG) nog een sponsor wilde accommoder­en, was het tweede gedeelte verschoven. De sponsor had op die bewuste dag een evenement gepland. En is verder afgesproke­n dat het derde tevens laatste gedeelte op 20 november zal plaatsvind­en in Panama. Het tweede gedeelte van de South American Road Classic 10K werd vorig jaar gewonnen door Yerson Orellana van Peru en Tonya Nero van Trinidad & Tobago. Deze twee atleten zijn dit jaar weer van de partij. Toen eindigde Forde op de vierde plaats. De president Aubrey Hutson van AAG zegt dat de registrati­e nog open is. Hij heeft ook de verklaring gegeven waarom het tweede gedeelte met een week is verschoven. Als laatste gaf Hutson aan, dat atleten van Colombia, Trinidad & Tobago, Suriname, Peru, Grenada, en Saint Vincent and the Grenadines zullen meedoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname