Times of Suriname

Crazy G voert BACK2BASIC­S project uit

-

Rapper Crazy G zal in samenwerki­ng met Roseternal Media het ‘Back 2 Basics’ project uitvoeren. Het project zal leerlingen van de zesde klas van de glo-scholen stimuleren op weg naar het examen.

Dit zal morgen van start gaan en duurt tot zondag in Ons Huis op het Kerkplein samen met een team van andere jonge Surinaamse leiders. Door middel van sport & spel, groepsopdr­achten, en motivatie presentati­es van Enver & Myztikalz, zullen de jongeren educatief bezig zijn. De bekende hitproduce­r K-Mac ondersteun­t eveneens het project als dj Back 2 Basics heeft als thema ‘Eigen inzet = basis voor succes’ en moet de deelnemers bewust maken dat succes van morgen afhangt van hun inzet vandaag. De organisati­e heeft ervoor gekozen dit project reeds in november uit te voeren, met terugkeren­de momenten in het tweede en derde kwartaal van het schooljaar. Hiermee hopen wij bij te dragen aan meer geslaagden van de gloscholen. Degenen die meedoen aan het project worden dan ook het hele jaar door begeleid. De kosten per persoon zijn SRD 50 waarbij de kinderen worden voorzien van eten en drinken. De prijs hebben is minimaal gehouden dankzij sponsoren als 82 Trading, Dresscode, Basic One en Cute as a Button.

Vooralsnog heeft het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur toestemmin­g verleend om de participat­ie onder de verschille­nde scholen te verhogen. Ook met andere onderwijsi­nstanties is er contact om na te gaan hoe ook leerlingen van die scholen te betrekken. De organisati­e heeft besloten een deel van de opbrengste­n te doneren aan de Stichting Aegis (samensterk), die verschille­nde sociale projecten uitvoert om noden uit de samenlevin­g te helpen te verlichten. Enkele recente projecten van de stichting zijn medische verbruiksa­rtikelen voor het Nierdialys­e Centrum van het AZP en het verstrekke­n van school- en voedselpak­ketten inclusief inschrijfg­eld voor de school voor twee kindertehu­izen.

 ??  ?? (MW/Foto: Crazy G)
(MW/Foto: Crazy G)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname