Times of Suriname

Montea ziet netto resultaten oplopen

-

BRUSSEL - Montea heeft in de eerste negen maanden van 2016 de resultaten zien stijgen. Dit bleek gisteren voorbeurs uit cijfers van het vastgoedfo­nds.

De netto huurbaten namen op jaarbasis met 25 procent toe tot 30,6 miljoen euro. De operatione­le marge lag op 90,6 procent. De gemiddelde looptijd van de huurcontac­ten bedroeg op de eerste vervaldag 7,3 jaar, in overeenste­mming met de doelstelli­ng van het bedrijf. De bezettings­graad bleef in het afgelopen kwartaal stabiel vergeleken met ultimo juni, op 97,0 procent. Het netto courante resultaat bedroeg afgelopen periode 19,8 miljoen euro, ofwel 1,99 euro per aandeel. Daarmee lag het resultaat 5,0 miljoen hoger dan over dezelfde periode een jaar eerder.

De reële waarde van de vastgoedpo­rtefeuille van Montea kwam uit op 582 miljoen euro. Aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar 2015 was dit nog 579 miljoen euro.

De schuldgraa­d bedroeg eind juni 55,4 procent, ten opzichte van 56,2 procent eind 2016. Montea wil de vastgoedpo­rtefeuille dit jaar laten groeien naar 600 miljoen euro met een verwachte bezettings­graad van meer dan 95 procent. De operatione­le marge komt naar verwachtin­g uit boven de 88 procent.

Montea streeft ernaar om een gediversif­ieerde financieri­ngspolitie­k te voeren, waarbij de doelstelli­ng is om de duurtijd van de financieri­ngen van momenteel 5,6 jaar, in overeenste­mming te brengen met de duurtijd van onze huurcontra­cten, nu gemiddeld 7,3 jaar.

Het aandeel Montea sloot woensdag 2,9 procent hoger op 45,39 euro. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname