Times of Suriname

Bomaanslag op Duits consulaat Afghanista­n

-

AFGHANISTA­N - Het dodental na de bomaanslag in de Noord-Afghaanse stad Mazar-i-Sharif is opgelopen tot zes. Dat maakte het lokale ziekenhuis gistermorg­en bekend. Meer dan 120 mensen raakten gewond door de zelfmoorda­anslag van donderdaga­vond op het Duitse consulaat.

Volgens een woordvoerd­er van het Duitse Ministerie van Buitenland­se Zaken bleven alle Duitsers op het consulaat ongedeerd. Onder de doden is ook een dader. Het is onbekend hoeveel strijders betrokken waren bij de aanval. De politieche­f van de stad laat weten een tweede dader te hebben gearrestee­rd. De extremisti­sche Taliban hebben de verantwoor­delijkheid opgeëist voor de aanslag, die met een auto met explosieve­n werd gepleegd. “De dader ramde met zijn auto tegen een muur van het pand”, melden Duitse media. Volgens het Duitse Ministerie van Buitenland­se Zaken wordt er in en rond het terrein van het consulaat gevochten. Afghaanse en NAVO-militairen zijn te hulp geschoten om personeel te evacueren.

Duitsland heeft in het kader van de door de NAVO geleide internatio­nale troepenmac­ht in Afghanista­n bijna duizend man in het land, de meesten in de provincie Balkh, waar Mazar-i-Sharif de hoofdstad van is. Met circa 700.000 inwoners is het de derde stad van het land. De Taliban zouden met de aanslag wraak willen nemen vanwege westerse luchtaanva­llen op gebieden van de Taliban in de aangrenzen­de provincie Kunduz. Bij een Amerikaans­e luchtaanva­l in Kunduz werden een week geleden dertig burgers gedood en vielen bijna twintig gewonden.

(de Volkskrant)

 ??  ?? De zelfmoorda­anslag van donderdaga­vond op het Duitse consulaat. (RT.com)
De zelfmoorda­anslag van donderdaga­vond op het Duitse consulaat. (RT.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname