Times of Suriname

Leraren in opstand tegen lerarenreg­ister

-

DEN HAAG - Leraren zijn in het geweer gekomen tegen het zogenoemde lerarenreg­ister dat het kabinet volgend jaar wil invoeren en is bedoeld om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Binnen een week hebben al meer dan 7000 docenten de petitie: ‘Stop dit lerarenreg­ister’ getekend, meldde de vakbond Leraren in Actie (LIA) gisteren.

Het lerarenreg­ister is vorige maand goedgekeur­d door de Tweede Kamer. Naar verwachtin­g zal de Eerste Kamer binnenkort ook instemmen met het plan. De LIA wil met de actie de Eerste Kamer oproepen tegen het wetsvoorst­el te stemmen.

In het lerarenreg­ister moeten docenten zelf hun kennis en ervaring gaan bijhouden. Hiermee moet de kwaliteit van de docenten worden verbeterd en daarmee dus ook het onderwijs in Nederland. Volgens LIA wordt het lerarenreg­ister gepresente­erd als de oplossing voor het lerarentek­ort en het onbevoegd lesgeven en worden echte verbeterin­gen voor het onderwijs, zoals kleinere klassen en minder lesuren niet ingevoerd. Onder de leraren is volgens LIA geen draagvlak voor het register. Leraren hebben bovendien genoeg van de betuttelin­g door de politiek, aldus LIA. De grootste vakbonden, zoals de Algemene Onderwijsb­ond en CNV Onderwijs, zijn wel voorstande­r van het lerarenreg­ister.

(De Telegraaf/foto: bnr.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname