Times of Suriname

Dortmund wil Mkhitaryan huren van United

-

VOETBAL - Henrikh Mkhitaryan was afgelopen zomer een van de topaankope­n van José Mourinho bij Manchester United, maar de creatieve middenveld­er aardt nog niet op Old Trafford. Borussia Dortmund is volgens de Daily Mirror ‘geschokt’ over het feit dat Mkhitaryan nog geen indruk maakt in Engeland en overweegt een poging om hem terug te halen. De internatio­nal maakte voor 42 miljoen euro de overstap van Dortmund naar Manchester en speelde sindsdien vier competitie­duels. Voor zijn transfer was Mkhitaryan nog een van de sterspeler­s in de Bundesliga en BVB gelooft daarom nog altijd in zijn kwaliteite­n. Trainer Thomas Tuchel heeft directeurs Michael Zorc en Hans-Joachim Watzke laten weten dat hij de Armeniër graag weer in de armen sluit. Naar verluidt mikt Dortmund op een huurdeal in de winterse transferpe­riode. Mkhitaryan zou het seizoen dan kunnen afmaken op bekend terrein. Tussen 2013 en 2016 was de aanvallend­e middenveld­er goed voor 88 competitie­duels en 23 doelpunten namens Dortmund. Bij United liep hij al gauw een dijbeenble­ssure op, die hem zeven weken aan de kant hield. Hij maakte begin deze maand zijn rentree als invaller tegen Fenerbahçe, maar het feit dat Mkhitaryan afgelopen weekend buiten de wedstrijds­electie viel voor het duel met Swansea City zou voor Dortmund boekdelen spreken. (VZ)

 ??  ?? Henrikh Mkhitaryan was vorig seizoen een vaste waarde bij Borussia Dortmund, maar dit seizoen heeft hij het moeilijk bij Manchester United. De Duitse club overweegt hem in de transferpe­riode te huren van de Engelsen. (Foto: Xinhua)
Henrikh Mkhitaryan was vorig seizoen een vaste waarde bij Borussia Dortmund, maar dit seizoen heeft hij het moeilijk bij Manchester United. De Duitse club overweegt hem in de transferpe­riode te huren van de Engelsen. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname