Times of Suriname

Alexis nog niet akkoord met Arsenal

-

VOETBAL - Alexis Sánchez ligt nog anderhalf jaar vast bij Arsenal en de club hoopt de samenwerki­ng met drie seizoenen te verlengen. Van een akkoord is echter nog geen sprake: Alexis steekt in topvorm en zou daarom een aanzienlij­ke verhoging willen ten opzichte van zijn huidige weeksalari­s van circa 150.000 euro. Manchester City en Juventus houden de ontwikkeli­ngen scherp in de gaten.

Beide clubs zijn bereid om elkaar te bevechten om de handtekeni­ng van Alexis, mocht een akkoord met Arsenal uitblijven. Dat schreef de Daily Mirror zondag. Ze willen in dat geval een kleine zestig miljoen euro neertellen om het contract van de Chileense smaakmaker af te kopen. De geïnteress­eerde grootmacht­en weten dat Arsenal een transfervr­ij vertrek koste wat het kost wil voorkomen, maar de inzet van the Gunners blijft nog altijd contractve­rlenging.

Bij City zou Alexis weer kunnen samenwerke­n met Josep Guardiola. De oefenmeest­er haalde de aanvaller in 2011 voor circa 26 miljoen euro naar Barcelona. Destijds kwam Alexis over van Udinese. In Catalaanse dienst kwam hij tot 88 wedstrijde­n en 39 doelpunten. In de zomer van 2014 maakte de inmiddels 27-jarige internatio­nal voor 42,5 miljoen euro de overstap naar Arsenal, waarvoor hij 35 goals maakte in 75 competitie­duels. Dit seizoen staat de teller al op zes in tien optredens.

(VZ)

 ??  ?? Alexis Sánchez ligt nog anderhalf jaar vast bij Arsenal en de club hoopt de samenwerki­ng met drie seizoenen te verlengen. (Foto: Xinhua)
Alexis Sánchez ligt nog anderhalf jaar vast bij Arsenal en de club hoopt de samenwerki­ng met drie seizoenen te verlengen. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname