Times of Suriname

België blijft foutloos in WK-kwalificat­ie

-

VOETBAL - België heeft na vier WK-kwalificat­iewedstrij­den in Groep H nog geen punt verspeeld. Zondagavon­d had de ploeg geen enkele moeite met Estland (8-1 winst). De Belgen begonnen de wedstrijd in het Koning Boudewijns­tadion furieus. Al na acht minuten spelen lag de eerste bal tegen de touwen. Paris Saint-Germain-speler Thomas Meunier kopte de bal in de korte hoek raak. Na een kwartier spelen verdubbeld­e Dries Mertens, met een van richting veranderd schot, de marge: 2-0. Na 25 minuten spelen besliste Eden Hazard al vroegtijdi­g de wedstrijd. De sterspeler van Chelsea schoot snoeihard de derde treffer van de avond binnen. Estland deed voor rust via Henri Anier nog wat terug, hij schoot de bal via de binnenkant van de paal raak, maar verder dan die ene treffer kwam het niet. Na rust bleek België de dominante ploeg en na een uur spelen zette, de man in vorm, Yannick Ferreira-Carrasco de stand van 4-1 op het scorebord. De vleugelspe­ler van Atlético Madrid rondde een goed opgezette aanval beheerst af. In de 64e en 68e minuut liet oud-PSV’er Dries Mertens van zich horen. Allereerst belandde een voorzet van hem via Ragnar Klavan in het doel en met een schitterde boogbal tekende de speler van SSC Napoli voor de 6-1. Het slotakkoor­d kwam voor rekening van Romelu Lukaku, die in de laatste minuten twee keer scoorde en de eindstand bepaalde op 8-1. (Goal)

??  ?? Frankrijk mist dinsdag in het oefenduel met Ivoorkust sterspeler Antoine Griezmann. De aanvaller van Atlético Madrid heeft een voetblessu­re. (Foto: Goal)