GP van Bra­zi­lië tij­de­lijk stil­ge­legd na zwa­re crash

Times of Suriname - - SPORT -

FORMULE 1 - De Grand Prix van Bra­zi­lië heeft zon­dag bij­na een half uur stil­ge­le­gen. Na een zwa­re crash van de Fin­se Fer­ra­ri-cou­reur Ki­mi Rai­k­ko­nen be­sloot de or­ga­ni­sa­tie de ro­de vlag te to­nen.

Rai­k­ko­nen spin­de na 21 ron­den op het nat­te cir­cuit en knal­de te­gen de muur. Hij mis­te de au­to van Max Ver­stap­pen op een haar na. De cou­reurs moesten te­rug­ke­ren naar de pit­straat. Om 18.21 uur Ne­der­land­se tijd werd de ra­ce her­vat van ach­ter de sa­fe­ty car.

De crash van Rai­k­ko­nen was niet het eer­ste in­ci­dent tij­dens de Grand Prix in Sao Pau­lo. Mar­cus Erics­son (Sau­ber) viel al eer­der uit na een crash, waar­na de sa­fe­ty car in de baan moest ko­men. De Zweed bleef net als Rai­k­ko­nen on­ge­deerd. Ro­main Gros­jean ver­scheen zon­dag niet eens aan de start. De Fran­se cou­reur van Haas vloog op het cir­cuit van In­ter­lagos tij­dens een op­warm­rond­je op weg naar de start­grid uit de bocht. In de kwal­fi­ca­tie was Gros­jean za­ter­dag ver­ras­send als ze­ven­de ge­ëin­digd. Door de crash kan hij die goe­de uit­gangs­po­si­tie dus niet ver­zil­ve­ren in de ra­ce. Gros­jean raak­te in de laat­ste bocht de con­tro­le kwijt en ram­de zijn bo­li­de in de om­hei­ning. Door de scha­de aan zijn au­to moest hij de ra­ce daar­om nood­ge­dwon­gen la­ten schie­ten. Door al het wa­ter op het cir­cuit be­gon de ra­ce tien mi­nu­ten la­ter dan ge­pland.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.