Times of Suriname

GP van Brazilië tijdelijk stilgelegd na zware crash

-

FORMULE 1 - De Grand Prix van Brazilië heeft zondag bijna een half uur stilgelege­n. Na een zware crash van de Finse Ferrari-coureur Kimi Raikkonen besloot de organisati­e de rode vlag te tonen.

Raikkonen spinde na 21 ronden op het natte circuit en knalde tegen de muur. Hij miste de auto van Max Verstappen op een haar na. De coureurs moesten terugkeren naar de pitstraat. Om 18.21 uur Nederlands­e tijd werd de race hervat van achter de safety car.

De crash van Raikkonen was niet het eerste incident tijdens de Grand Prix in Sao Paulo. Marcus Ericsson (Sauber) viel al eerder uit na een crash, waarna de safety car in de baan moest komen. De Zweed bleef net als Raikkonen ongedeerd. Romain Grosjean verscheen zondag niet eens aan de start. De Franse coureur van Haas vloog op het circuit van Interlagos tijdens een opwarmrond­je op weg naar de startgrid uit de bocht. In de kwalficati­e was Grosjean zaterdag verrassend als zevende geëindigd. Door de crash kan hij die goede uitgangspo­sitie dus niet verzilvere­n in de race. Grosjean raakte in de laatste bocht de controle kwijt en ramde zijn bolide in de omheining. Door de schade aan zijn auto moest hij de race daarom noodgedwon­gen laten schieten. Door al het water op het circuit begon de race tien minuten later dan gepland.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname