Times of Suriname

Zwitserlan­d doet het goed in WK-kwalificat­ie

-

VOETBAL - Zwitserlan­d heeft zondag ook de vierde wedstrijd in de WKkwalific­atie gewonnen. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic was in eigen huis met 1-0 te sterk voor de Faeröer-eilanden.

Eren Derdiyok zette Zwitserlan­d in de 27e minuut op het juiste spoor en zeven minuten voor tijd stelde Stephan Lichtstein­er de Zwitserse zege veilig. Door de benauwde overwinnin­g gaat Zwitserlan­d nu met twaalf punten uit vier duels fier aan kop in groep B. Hongarije volgt op vijf punten van het Alpenland. De Hongaren zetten zondag op eigen veld Andorra met 3-0 opzij. Zoltán Gera opende in de 33e minuut de score, waarna Ádám Lang er nog voor rust 2-0 van maakte. Ádám Gyurcsó (73e minuut) en Ádám Szalai (88e minuut) bepaalden na de pauze de eindstand op 4-0. Portugal bezet met zes punten de derde plaats in de poule, maar de Europees kampioen neemt het zondagavon­d nog voor eigen publiek op tegen Letland.

Voor de Faeröer eilanden (vier punten), Letland (drie punten) en het nog puntloze Andorra wordt plaatsing voor het WK van 2018 in Rusland een moeilijk verhaal.

In groep H pakte Cyprus zondag pas hun eerste punten. De Cyprioten rekenden in eigen huis met 3-1 af met Gibraltar, dat nog wel op de hatelijke nul blijft staan. Konstantin­os Laifis was in de 29e minuut verantwoor­delijk voor de 1-0. Gibraltar kwam in de 51e minuut via Lee Casciaro verrassend op gelijke hoogte, maar Pieros Sotiriou (65e minuut) en Valentinos Sielis (87e minuut) bezorgden Cyprus alsnog de drie punten.