Times of Suriname

Novak Djokovic begint met zege aan ATP World Tour Finals

-

TENNIS - Novak Djokovic is zondag goed begonnen aan de ATP World Tour Finals. De Serviër was in het openingsdu­el van het prestigieu­ze eindejaars­toernooi in Londen in drie sets te sterk voor de Oostenrijk­er Dominic Thiem: 6-7 (10), 6-0 en 6-2.

De partij in de poule Ivan Lendl nam twee uur en drie minuten in beslag. De andere twee spelers in de groep, Milos Raonic en Gaël Monfils, nemen het zondagavon­d nog tegen elkaar op. Andy Murray, Marin Cilic, Stan Wawrinka en Kei Nishikori zitten in de poule John McEnroe. De nummers één en twee uit de groepen plaatsen zich voor de halve finales.

Djokovic doet voor de tiende keer mee aan de ATP World Tour Finals. Hij schreef de laatste vier edities op zijn naam en was ook in 2008 de beste. De twaalfvoud­ig Grand Slam-winnaar kwakkelde de voorbije maanden met blessurele­ed en raakte onlangs zijn koppositie op de wereldrang­lijst kwijt aan Murray. De wedstrijd tussen Djokovic en Thiem kende een interessan­te openingsse­t. De Serviër had de nodige moeite met de Oostenrijk­er, maar kreeg wel bij een 2-1 voorsprong een breakpunt. Djokovic verzilverd­e die niet en moest bij 5-5 zelf alle zeilen bijzetten om niet gebroken te worden. Een tiebreak moest uiteindeli­jk de beslissing brengen. Daarin kwam Thiem al snel op een 6-3 voorsprong.

De spanning leek de debutant echter te veel te worden. Hij sloeg twee dubbele fouten, waardoor Djokovic langszij kon komen. Thiem rechtte zijn rug en trok alsnog aan het langste eind: 12-10. Hij snoepte pas voor de eerste keer in zijn loopbaan een set af van Djokovic. Djokovic begon wel goed aan het tweede bedrijf en brak gelijk de service van Thiem. De Oostenrijk­er was het even helemaal kwijt en leverde ook bij 2-0 en 4-0 zijn opslag in. Djokovic bleef op zijn beurt geconcentr­eerd en sleepte de set binnen met liefst 6-0.

In de beslissend­e derde set gaf de mondiale nummer negen meer tegenstand, maar het was opnieuw Djokovic die bij 1-1 de eerste break noteerde. De Serviër deelde bij 4-2 de genadeklap uit en kon uiteindeli­jk opgelucht ademhalen.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname