Times of Suriname

Portugal wint met gemak

-

VOETBAL - Portugal moest zondagmidd­ag tegen Letland winnen om de tweede plek te heroveren in Groep B. Het ging mede door een gemiste strafschop van Cristiano Ronaldo niet van een leien dakje voor de regerend Europees kampioen, maar er werd toch nog ruim met 4-1 van Letland gewonnen en Ronaldo scoorde twee keer. Portugal staat door de overwinnin­g met negen punten op de tweede plaats en dat zijn drie punten minder dan Zwitserlan­d. De bezoekers uit Noordoost-Europa kregen wel de eerste kans van de wedstrijd in het Estádio do Algarve, want doelman Rui Patrício moest na acht minuten handelend optreden op een inzet uit een hoekschop van Igors Tarasovs. Portugal voerde hierna de druk op, maar kwam aanvankeli­jk niet verder dan pogingen van Ronaldo en Nani die naast gingen.

Portugal kwam na een halfuur spelen dan toch op voorsprong: Ronaldo tekende voor de 1-0 vanaf de penaltysti­p. In de tweede helft mocht Portugal opnieuw een strafschop nemen, maar Ronaldo liet echter na om de marge te verdubbele­n, want de ster schoot tegen de paal.

Letland mocht daardoor blijven dromen van een resultaat en na 67 minuten werd het zelfs gelijk. Arturs Zjuzins maakte er na een counter 1-1 van. Portugal stelde echter relatief gauw orde op zaken, want William Carvalho kopte uit een voorzet raak en Ronaldo gooide het duel met de 3-1 in het slot. Bruno Alves bepaalde de eindstand door middel van een kopbal in de blessureti­jd op 4-1 voor Portugal.