Times of Suriname

Waarom je je wenkbrauwe­n niet te veel en niet te vaak moet epileren

-

Haal zo min mogelijk haartjes weg

Het is geen fabeltje: als je wenkbrauwe­nhaartjes gedurende een lange periode regelmatig verwijdert, hebben de haartjes de neiging om weg te blijven. Dit komt om je tijdens het waxen of epileren op den duur de haarfollik­els kunt beschadige­n waardoor het haartjes langzamer gaan groeien of het helemaal laten afweten. Als je dit weet, begrijp je meteen waarom het belangrijk is om niet teveel wenkbrauwh­aartjes te verwijdere­n. Wees zuinig op wat je hebt en haal alleen het uiterst noodzakeli­jke weg.

Weet je niet goed hoe je je wenkbrauwe­n vorm moet geven, laat je dan een keer adviseren. Er zijn steeds meer brow bars waar je voor goed advies terecht kunt. Ons lichaamsha­ar – en dat geldt ook voor wenkbrauwe­n – hebben een groeicyclu­s van ongeveer 28 dagen. Er gaat dus tijd overheen voordat een haartje teruggroei­t. Wenkbrauwe­xperts raden wel aan om niet meer dan één keer per groeicyclu­s je wenkbrauwe­n bij te werken. De haartjes maken dan in ieder geval een volle cyclus mee. En de vorm houdt veel langer.

Heb je ondanks al deze ontmoedige­nde berichten besloten om je wenkbrauwe­n (die je in de loop van de jaren grondig hebt geëpileerd of gewaxed) terug te laten groeien, doe dat dan! Sommige haartjes zullen niet terugkomen, maar andere misschien ook wel.

Laat je wenkbrauwe­n een paar maanden met rust en bekijk dan opnieuw wat je ermee kunt. (Trendystyl­e.com/foto: 2.bp.

blogspot.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname