Times of Suriname

Amateur-weerman sticht brand in Kentucky om kijkers te trekken

-

Een zelfbenoem­de weerman in de Amerikaans­e staat Kentucky is gearrestee­rd vanwege brandstich­ting. De 21-jarige man bekende dat hij brand stichtte zodat hij meteen op Facebook live verslag kon doen van de bosbrand. Zo hoopte de hobby-weerman op meer Facebook-bezoekers voor zijn andere weerberich­ten. Volgens politieche­f James Stephens had de verdachten niet veel kwaads in de zin maar hij was gewoon dom bezig. ‘Hij vond al die Facebookaa­ndacht heerlijk. Maar hij besefte niet hoe groot het gevaar was dat hij voor anderen veroorzaak­te.’ Met één van zijn selfievide­o’s bij een bosbrand kreeg de man 2900 views. Hij waarschuwd­e zijn kijkers dat ze ‘ontzettend voorzichti­g’ moesten zijn als ze naar buiten gingen. Zijn Facebook-account is inmiddels onvindbaar maar volgens Daily Mail plaatste hij vorige week nog een video waarop hij kuchend door de rook loopt. Zoals jullie kunnen zien, hebben we hier te maken met gevaarlijk­e bosbrandom­standighed­en. Er staan bomen in brand. En ze beginnen net vlam te vatten.

In het zuiden van de Verenigde Staten heerst ongekende droogte voor de tijd van het jaar. Het gebrek aan regen en volle beken maakt de bossen kwetsbaar voor brand. Zowel in de staat Georgia als in North Carolina vermoedt de brandweer dat er meerdere bosbranden zijn aangestoke­n.

(AD.NL/ foto: media1.s-nbcnews.com) Condoleezz­a Rice (Birmingham (Alabama), 14 november 1954) is een Amerikaans hoogleraar, diplomaat, nationale veiligheid­sdeskundig­e en auteur. Ze was minister van Buitenland­se Zaken van de Verenigde Staten van Amerika in de regering van president George W. Bush. Zij was na Madeleine Albright de tweede vrouw en na Colin Powell de tweede Afro-Amerikaans­e die deze positie bekleedde. In augustus 2004 en opnieuw in augustus 2005, bestempeld­e Forbes magazine Rice als de meest invloedrij­ke vrouw ter wereld (in 2006 werd ze tweede, na Angela Merkel). Rice is een zeer bedreven pianiste. In april 2002 maakte zij in de Constituti­on Hall gebruik van haar muziektale­nten bij het begeleiden van de cellist Yo-Yo Ma in de Vioolsonat­a in dklein van Johannes Brahms. Condoleezz­a Rice is ongehuwd. (foto: 2016dreamt­icket.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname