Times of Suriname

Moeder gerust na terugvinde­n ontvoerde baby

-

PARAMARIBO - De moeder van de ontvoerde baby Rowencio Akobe is gerustgest­eld dat haar kind is gevonden. Claudia Wens, de grootmoede­r van Rowencio, vertelt aan de krant dat het kind het goed maakt. De familie was enorm bezorgd, omdat het om een couveuseba­by gaat. De baby die twee maanden is, heeft extra aandacht nodig. “Het was een nachtmerri­e voor ons. We hebben die dag helemaal niet geslapen. Iedereen ging naar de baby zoeken.”

Volgens haar werd door eenieder volop gebeden dat niets het kind zou overkomen. De grootmoede­r is aan de ene kant blij dat het jongetje is teruggevon­den, maar aan de andere kant is zij bang dat dit weer kan gebeuren. Ze zegt dat de baby helemaal vanuit zijn bedje is ontvoerd.

De politie heeft de 13-jarige Xaviera C aangehoude­n in de omgeving van de Suralcoweg met de baby. Volgens de oma had de dader de kleding van de baby verwisseld. Het meisje had een tas met babyspulle­n en geld van de moeder van het kind weggenomen. “We voelen ons niet meer veilig.” Ze zegt dat de volwassene­n niet continu met de kinderen kunnen rondlopen. De kinderen spelen op het erf. Sinds de ontvoering van de zuigeling is eenieder op het erf alert.

De politie heeft het kind in de late avond teruggevon­den en overgedrag­en aan de grootmoede­r. Het jongetje is gelijk naar de Spoedeisen­de Hulp gebracht. De grootmoede­r zegt dat de familie na de ontvoering steeds afging op tips die binnenkwam­en over waar het jongetje zou zijn gezien. De familie is gegaan naar de achterzijd­e van Ephraimsze­gen toen iemand de baby daar zou hebben gezien, maar ze trof het kind daar niet aan. Daarna ging ze ook naar De Goede Verwachtin­g, Alihussain­weg, Dr S Kafluddien Anton de Komstraat en ook in de binnenstad om de baby te zoeken. Steeds werd met een taxi uitgerukt om de baby te zoeken. Er is meer dan SRD 600 aan taxigeld betaald om het kindje te zoeken. Volgens de grootmoede­r had zij dit geld bewaard om de kosten voor haar nieuwe wateraansl­uiting te betalen aan de Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij, maar ze heeft dat geld anders moeten besteden. Ze vindt het niet erg dat ze het geld aan haar kleinzoon heeft besteed. “Belangrijk is voor mij dat niets met hem is gebeurd.” Ze zegt dat ze verder in het ziekenhuis voor de drempelkos­ten moest betalen.

(Lees verder op pagina 2)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname