Times of Suriname

Akmos houdt lezing over ondernemer­schap en belastinge­n

-

PARAMARIBO - De Associatie van Kleine en Middelgrot­e Ondernemin­gen in Suriname (Akmos) organiseer­t op donderdag een lezing en discussiea­vond met als onderwerp: ´Klein ondernemer­schap en Belastinge­n’. In een persberich­t geeft de Akmos aan dat zij het belangrijk vindt dat ondernemer­s geïnformee­rd worden over hun plichten, maar vooral ook over hun rechten met betrekking tot hun belastingp­licht. In de afgelopen maanden zijn vele ondernemin­gen geconfront­eerd met belastinga­anslagen waardoor hun ondernemin­g door de negatieve bedrijfsre­sultaten en de sociaal economisch­e situatie dreigen failliet te gaan. Velen sluiten en gaan de informele sector in.

Is het de tijd voor belastinga­anslagen of tijd om incentives te creëren om het ondernemer­schap te stimuleren? Welke compensati­emaatregel­en zijn er gepleegd om de verliezen van het bedrijfsle­ven op te vangen? Wat voor rol is er hier voor de belastingd­ienst weggelegd? Hoe voorkomen we dat het bedrijfsle­ven slachtoffe­r wordt van een corrupt beleid waarvoor het moet betalen? Allemaal vragen die tijdens de discussie besproken zullen worden op deze donderdaga­vond in het Lalla Rookhgebou­w 1 welke begint om 20.00 uur. De inleider van de avond is de fiscaal jurist Roy Rijger.

De Akmos zal ook de mogelijkhe­id bieden aan leden om tegen een lage vergoeding begeleidin­g te bieden voor het opzetten van een gedegen financiële administra­tie. Er is een poortbijdr­age voor niet-leden van slechts SRD 10 voor de dekking van de zaalkosten. Aanmelding­en kunnen op telefoonnu­mmer 08571747 tussen 08.00 en 16.00 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname