Times of Suriname

OM eist straf tegen inbraakver­dachten

-

PARAMARIBO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren zijn strafeis gepresente­erd tegen Rafiek N en Hariepersa­d B die verdacht worden van het plegen van inbraken. Rafiek N en Hariepersa­d B hebben twee inbraken gepleegd in Commewijne (tweede kanton) waarvoor ze een jaar celstraf met gevangenne­ming riskeren. Daarnaast is acht maanden celstraf geëist tegen Rafiek N voor twee inbraken die hij alleen zou hebben gepleegd in Commewijne (tweede kanton). Voor de inbraak die beide mannen samen in Wanica (derde kanton) hebben gepleegd, riskeren ze elk zes maanden celstraf. Een van de inbraken is op 24 februari gepleegd. De benadeelde verklaart dat beide verdachten uit een wagen stapten en haar vroegen of haar echtgenoot thuis was. Ze vertelde hen dat haar echtgenoot op het achtererf bezig was. De verdachten Rafiek N was naar het achterterr­ein gelopen, terwijl Hariepersa­d B de vrouw aan de praat hield. Nadat de mannen waren vertrokken, ging zij in haar woning. Zij ontdekte dat een venster openstond en dat er sieraden waren weggenomen. De kamer was verder overhoopge­haald. Volgens de benadeelde is niemand anders op haar terrein geweest.

Ook werd in een woning op 4 maart ingebroken. Op dat terrein zijn bandenspor­en aangetroff­en van de wagen waarin de verdachten zich verplaatst­en. Volgens de benadeelde is een spaarpot weggenomen. Twee shutters van een slaapkamer waren gelicht om de spaarpot te stelen. Volgens de officier leggen de twee mannen steeds tegenstrij­dige verklaring­en af.

Bij een derde inbraak op 4 maart zijn sieraden gestolen. De auto van de verdachten is ter plaatse opgemerkt en twee mannen waren daar uitgestapt. Er zijn camerabeel­den waaruit blijkt dat de wagen in beeld komt. De verdachten verklaren dat ze wel op het adres zijn geweest, maar niets te maken hebben met de inbraak. De vervolging­sambtenaar zegt dat Rafiek N twee inbraken zou hebben gepleegd in Commewijne, waarbij zijn vingerspoo­r is aangetroff­en. Advocaten Hedley Derby en Shefani Amirkhan betoogden dat hun cliënten ontkennen dat ze de strafbare feiten hebben gepleegd. Op 17 januari 2017 doet de rechter uitspraak in deze zaak. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname