Times of Suriname

Broers verdacht van beroving stagiaire

-

PARAMARIBO –Twee broers, Anwar R en Vikaash P, worden verdacht van de beroving van een stagiaire. Een politieman verklaarde gisteren dat hij na een melding naar de plaats delict ging waar hij het slachtoffe­r had aangetroff­en. De stagiaire vertelde hem dat zij op haar rijwiel over de Henck Arronstraa­t reed, toen zij ter hoogte van een verkeersli­cht werd beroofd van haar tas. Volgens haar reden de twee daders in een auto. Ze had de daders beschreven aan de hand van hun ras hetgeen niet klopt met dat van de verdachten. De agent had verder letsel bij haar waargenome­n. De vrouw zou in een schermutse­ling zijn geraakt met een van de daders, waardoor zij letsel heeft opgelopen.

Een andere politieman verklaarde dat de wagen van de daders na de beroving werd achternage­zeten door enkele politie-eenheden. Hij was op surveillan­ce en trof naderhand de wagen van de verdachten onbeheerd aan. Deze auto werd toen in beslag genomen. De tas van het slachtoffe­r werd voor een winkel aan de Thompsonst­raat gevonden. De politieman had van omstanders vernomen dat het bedoelde voertuig van de verdachten in volle vaart wegreed en dat de tas eruit was gegooid.

Vikaash P is als getuige gehoord tegen zijn jongere broer Anwar R. Hij verklaarde dat hij samen met zijn jongere broer over de Henck Arronstraa­t reed om naar de Nieuwestra­at te gaan toen een fietser tegen de auto aankwam. Hij hoorde plotseling enkele mannen gillen dat ze de personen in de auto zouden mishandele­n. Daarom is Vikaash P doorgerede­n. Zijn broertje Anwar R merkte dat een tas aan de zijspiegel hing. Anwar R trok de tas en gooide die weg aan de Schietbaan­weg. Hij weet niet hoe de tas aan de Thompsonst­raat is gevonden.

Bij de politie wist Vikaash P te vertellen dat zijn broertje zonder toestemmin­g een tas had weggenomen. Hoewel er een handtekeni­ng van hem bij deze verklaring staat, vindt de verdachte dat hij niet bekend was met de inhoud van zijn verklaring. Beide verdachten krijgen juridische bijstand van raadsvrouw Rosanna Cotino. Op 6 december wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname