Times of Suriname

Onderzoeks­project PA AdeKUS en Universite­it van Utrecht gestart

-

PARAMARIBO - De officiële start van het gezamenlij­ke onderzoeks­project tussen de studierich­ting Public Administra­tion (PA) van de Anton de Kom Universite­it van Suriname (AdeKUS) en het Departemen­t voor Bestuuren Organisati­ewetenscha­p (USBO) van de Universite­it van Utrecht heeft maandag plaatsgevo­nden in de University Guesthouse. Dit staat in het persberich­t van de AdeKUS.

Volgens het persberich­t is het overkoepel­ende thema van dit onderzoeks­project: ‘Publieke waardecrea­tie door middel van maatschapp­elijke zelforgani­satie’. Vermeld wordt dat het hierbij gaat om diensten of producten die de samenlevin­g verrijken. Volgens de AdeKUS zijn er na een selectiepr­ocedure onder alle geïnteress­eerde studenten in Utrecht, 20 studenten geselectee­rd. In Suriname zijn er 10 studenten geselectee­rd om het onderzoek uit te voeren. Er wordt aangegeven dat dertig studenten verdeeld worden in tien onderzoeks­trio’s, waarbij twee studenten van de USBO zijn gekoppeld aan één student van de studierich­ting PA van de AdeKUS. Aangegeven wordt dat elk trio een ander aspect onderzoekt binnen drie geïdentifi­ceerde thema’s, namelijk: Zorg & Welzijn, Onderwijs & Opleiding en Taal & Cultuur. Er staat dat er vanuit deze thema’s een onderzoek zal worden gedaan naar hoe Surinaamse samenwerki­ngsverband­en binnen deze domeinen een bijdrage leveren aan sociaal-maatschapp­elijke problemati­ek en/of vraagstukk­en. Volgens het bericht worden op 20 december 2016 de voorlopige onderzoeks­resultaten gepresente­erd in Suriname.

Volgens AdeKUS wordt er bij dit onderzoeks­project gekeken naar publieke waardecrea­tie in het licht van maatschapp­elijke zelforgani­satie. Er staat dat het hierbij gaat om samenwerki­ngsverband­en tussen individuen; organisati­es en/of groepen mensen die vanuit de gemeenscha­p samenwerke­n om bepaalde sociaal-maatschapp­elijke vraagstukk­en op te lossen en hierdoor publieke waarde te creëren. Volgens hen gaat het specifiek om initiatiev­en vanuit burgers, of initiatiev­en van burgers in combinatie met organisati­es en private partijen. Er staat dat het project officieel wordt afgesloten met de publicatie van een onderzoeks­bundel waarin de door de trio’s geschreven wetenschap­pelijke artikelen zijn opgenomen. Er staat verder dat de eindresult­aten van het onderzoeks­project in april 2017 wordt gepresente­erd aan de Universite­it van Utrecht en aan de Anton de Kom Universite­it van Suriname.

MV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname