Times of Suriname

BBGO-Nickerie viert 1-jarig bestaan

-

NICKERIE - De voorzitter van de Bond Belangenbe­hartiging Gepensione­erden Overheidsd­ienst (BBGO), Renate Bhugwandas-Wouden, heeft tijdens een feestverga­dering die op 12 november in Nickerie gehouden is in verband met het eenjarige bestaan van de afdeling Nickerie, de leden gevraagd om alle ambtenaren die gepensione­erd zijn of onderstand genieten, te motiveren en te stimuleren om zich aan te sluiten bij BBGO-Nickerie. Hierdoor kunnen zij dan zelf aangeven wat de noden zijn in deze groep.

Op 12 november vorig jaar installeer­de het hoofdbestu­ur van de BBGO een afdelingsb­estuur in Nickerie bestaande uit Rita Chotoe-Sanchit, Kenneth Donk en Niermal Badloe, die het zaakje moesten gaan trekken in het district en leden zouden gaan werven. Bij het eenjarige bestaan van de afdeling telt de bond 125 leden. De BBGO-voorzitter is van mening dat dit maar een deel is van het aantal gepensione­erde ambtenaren en onderstand­en in het district vandaar dat zij een beroep gedaan heeft op de leden om de overigen ook te motiveren zich aan te sluiten.

De viering van een jaar BBGO-Nickerie was de eerste activiteit die de belangenor­ganisatie in Nickerie heeft gehouden met haar leden. Bhugwandas-Wouden hield de bijkans honderd aanwezige leden voor om na te gaan wat zij willen doen. “Willen jullie samen gezellig bij elkaar komen en koken of bakken, wat ook een gezellighe­id is”, stelde zij voor. Het hoeft volgens de voorzitter niet altijd om serieuze dingen te gaan, maar dingen die zij vaker samen kunnen doen. Het moet volgens haar niet zo zijn dat de leden slechts een keer per jaar bij elkaar komen maar desnoods elke maand een keer. Na de toespraken van Rita Chotoe-Sanchit, bestuursli­d van de BBGO-afdeling Nickerie, Bhugwandas­Wouden en een vertegenwo­ordiger van districtsc­ommissaris Wedprekash Joeloemsin­gh bleven de leden samen met het hoofd- en afdelingsb­estuur nog gezellig bij elkaar. De gepensione­erden maakten er een leuke dag van door zelf hun talenten te tonen in de vorm van liedjes zingen, gedichten voordragen en moppen vertellen. Er was zelfs een gepensione­erde bij met een mondharmon­ica die eenieder liet meezingen op de deuntjes die hij ten gehore bracht.

De BBGO-voorzitter zegt tevreden te zijn met de organisati­e van de dag en merkte op dat er nog meerdere activiteit­en voor de gepensione­erde ambtenaren, die zijn aangeslote­n bij de bond, zullen volgen. Aan het einde van de dag kreeg eenieder een pakketje mee naar huis dat tot stand is gekomen door donaties van het bedrijfsle­ven. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname