Times of Suriname

Invallen bij No Surrender

-

OSS - Arrestatie­teams van de nationale politie hebben gisterocht­end tijdens invallen in Den Haag, Amsterdam en Oss drie leden van motorclub No Surrender aangehoude­n op verdenking van zware mishandeli­ng en drugshande­l Na de arrestatie in Oss werd aansluiten­d ook een inval gedaan bij een sportschoo­l. De 46-jarige eigenaar zou volgens de politie in cocaïne hebben gehandeld. Een vierde verdacht lid van No Surrender is nog voortvluch­tig. Als hij bij zoekacties vandaag niet wordt aangetroff­en, wordt een Europees arrestatie­bevel uitgevaard­igd.

De politieact­ies van gisterocht­end volgen op de zware mishandeli­ng van een 41-jarig voormalig lid van No Surrender. De man deed op 10 mei 2016 vanuit het ziekenhuis aangifte. Hij was opgenomen wegens ernstige verwonding­en na een mishandeli­ng door clubleden van No Surrender.

Hij verklaarde tegenover de politie dat hij vier dagen daarvoor na een begrafenis van een lid van No Surrender tegen zijn wil was meegenomen naar een bosgebied. Daar werd hij volledig in elkaar geslagen, met botbreuken in zijn gezicht, bovenlicha­am en ledematen tot gevolg.

Na de aangifte deed de politie uitgebreid onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat de vier verdachten waarschijn­lijk voor de mishandeli­ng verantwoor­delijk zijn. De voormalige president van No Surrender, Klaas Otto, kwam ook nog in het onderzoek in beeld maar hij is niet als verdachte aangemerkt. Volgens de recherche is de man mogelijk mishandeld omdat hij verantwoor­delijk werd gesteld voor het verlies van een partij drugs.

Het slachtoffe­r heeft ook aangifte gedaan wegens smaad en laster tegen de huidige president van No Surrender, Henk Kuipers. Die verklaarde in een interview in het televisiep­rogramma Pauw dat de afranselin­g had plaatsgevo­nden omdat het slachtoffe­r seks had gehad met jonge meisjes en geweld had gepleegd tegen vrouwen. Volgens het slachtoffe­r is daar geen enkele sprake van. De politie bevestigt dat het slachtoffe­r nooit in beeld is geweest voor zedenmisdr­ijven als door Kuipers gesuggeree­rd.

Het komt zelden voor dat leden van motorclubs aangifte doen tegen medecluble­den. Op praten met de politie staan zware sancties. Toch wil de politie meer werk maken van het onderlinge geweld binnen de clubs. Afgelopen week nog meldde de krant de mishandeli­ng van een lid van No Surrender in het noorden van het land. Het slachtoffe­r werd zwaar mishandeld, nadat hij in ‘bad standing’ ofwel oneervol uit de club was gezet.

De actie van vanochtend staat los van het verbod dat het openbaar ministerie eist van motorclub Bandidos. Zoals De Telegraaf gisterocht­end meldde, werd maandag een verzoek aan de Utrechtse rechtbank gedaan de Bandidos tot een verboden organisati­e aan te merken. Het Openbaar Ministerie werkt aan het verbieden van meer Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s), waaronder ook No Surrender.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname