Times of Suriname

Courtois blikt terug

-

VOETBAL - Thibaut Courtois kreeg veel kritiek te verwerken vanuit de Belgische media nadat hij afgelopen zomer na de eerste groepsweds­trijd op het EK in Frankrijk zijn mening gaf over het verloren groepsduel met Italië (0-2). De keeper vond dat de Rode Duivels ‘tactisch overklast’ waren. Met die woorden deelde hij een sneer uit naar de inmiddels ex-bondscoach Marc Wilmots.

“En daar blijf ik bij, ook al leverde die uitspraak me veel kritiek op”, zei Courtois maandagavo­nd bij het Belgische televisiep­rogramma Extra Time. “Als er interviews gegeven moeten worden, dan moet je geen kritiek geven op bepaalde personen maar mag je wel weergeven wat er gebeurd is. Ik durf mijn mening te geven en zal die ook in de kleedkamer zeggen. Bij Mourinho heb ik ook al zo’n aanvaring gehad en die waardeerde mij daar juist om.” De keeper van Chelsea vindt dat Italië veel beter voorbereid aan de aftrap verscheen. “Ik denk niet dat ik Wilmots een schop heb nagegeven, maar je moet ook niet zeggen van ‘morgen is een nieuwe dag en we zullen wel zien’. De Italianen hadden zich gedurende vier weken enkel voorbereid op onze wedstrijd en ze waren er klaar voor. Dat voelde ik gewoon. Dat heb ik de trainer ook op de luchthaven gezegd. Terwijl wij geen oplossinge­n vonden op het systeem met een driemansde­fensie.”

Courtois sprak na het EK niet meer met Wilmots, die zijn ontslag kreeg nadat België in de kwartfinal­es werd uitgeschak­eld door Wales. “Ik snap dat hij misschien teleurgest­eld was in mij, maar ik heb geen probleem met hem. Hij heeft me de kans gegeven om te spelen en we hebben met hem een serieuze stap gezet met goed voetbal. Maar op dat moment voelde ik dat er iets ontbrak om naar de top te gaan.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname