Times of Suriname

Saudi-Arabië laat punten liggen in WK-kwalificat­iereeks

-

VOETBAL - Bert van Marwijk is er niet in geslaagd om een positief resultaat mee te nemen uit Saitama. Het Saudi-Arabië van de 64-jarige bondscoach trad dinsdagmid­dag aan tegen Japan en ging door doelpunten van Hiroshi Kiyotake en Genki Haraguchi met 2-1 onderuit. De treffer voor de zonen van de woestijn kwam op naam van Omer Hawsawi.

Saudi-Arabië gaat na vijf speelronde­n (in punten) met Japan aan kop in Groep B, maar kan de koppositie later op de dinsdag verliezen, want Australië speelt momenteel tegen Thailand. De nummers één en twee gaan naar het WK in Rusland en de nummer drie gaat een laatste voorronde in. Het verschil werd aanvankeli­jk gemaakt door Kiyotake, die op slag van rust na een handsbal van Abdelmale Al-Khaibri mocht aanleggen vanaf elf meter en geen fout maakte. Mohammed Al-Owais, die pas zijn tweede interland speelde, dook de voor hem verkeerde hoek in. SaudiArabi­ë speelde geen zwakke partij en had na achttien minuten zelfs op 0-1 kunnen komen in het Saitamasta­dion, maar Mohammed Al-Sahlawi schoot na een combinatie met Taisir Al-Jassim recht op de doelman. Saudi-Arabië hoopte in de tweede helft langszij te komen, maar creëerde nauwelijks kansen meer en liep na tachtig minuten tegen een tweede tegendoelp­unt aan. Haraguchi schoot laag binnen na een goede voorzet van Yuto Nagatomo: 2-0. Hawsawi - die na zijn goal nog een tweede gele kaart kreeg, deed nog wat terug - maar de nederlaag kon niet worden voorkomen. Van Marwijk moet nu hopen dat Australië op bezoek bij Thailand niet wint.