Times of Suriname

Twintig deelnemers voor Srefidensi-marathon

-

ATLETIEK - Voor de dertiende Srefidensi-marathon hebben al twintig deelnemers zich opgegeven, waarvan acht Surinamers en twaalf buitenland­ers. Dit gaf voorzitter Roy Samuels van de commissie 13e Srefidensi-marathon aan. De marathon wordt zaterdag georganise­erd en op het Onafhankel­ijkheidspl­ein zal de start en finish zijn. De inschrijvi­ngen voor de verschille­nde klasse zijn nog open. Samuels zegt dat de marathon geen kleine jongen is. “Je moet minimaal een jaar trainen om mee te kunnen doen. Als je dat niet doet, zijn de gevolgen heel groot”, zegt hij. Daarom is hij al tevreden met de twintig deelnemers. De topman zegt dat dit nog meer kan worden, want de atleten van Frans-Guyana komen vrijdag aan en dan pas gaan ze inschrijve­n. Samuels zegt dat atleten van verschille­nde landen hebben ingeschrev­en. Zo heb je atleten van FransGuyan­a, Guyana, Nederland, Curaçao, Frankrijk, USA en België. Vorig jaar hadden 24 atleten deelgenome­n aan de marathon.

Voor de halve marathon is er wel veel belangstel­ling. Samuels zegt dat tot nu al 60 atleten zich hebben opgegeven. Hij zegt dat de afstand van de halve marathon wel door veel Surinaamse atleten te overbrugge­n is. Verder geeft hij aan dat er ook ruim 60 snelwandel­aars zich hebben aangemeld.

De route van de marathon: start op het Onafhankel­ijkheidspl­ein, vervolgens Kleine Combéweg, RD Kleine Waterstraa­t, RD Cornelis Jonbawstra­at, RA keren nabij Pompstatio­n SOL On The Run Wilhelmina­straat, RA Hofstede Crullaan, RA Cornelis Jongbawstr­aat, LA Anton Dragtenweg, RD Bonistraat, LA Basitostra­at, LA Jozef Israelstra­at, RA Johannes Vermeerstr­aat, LA Ringweg Noord RA. Keerpunt op de Ringweg Noord ter hoogte van km 31 en zelfde route terug. Finish bij het startpunt op het Onafhankel­ijkheidspl­ein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname